С размяна на остри реплики започна дебатът между т.нар. малки

...
С размяна на остри реплики започна дебатът между т.нар. малки
Коментари Харесай

Голям цирк по БТВ: Татяна Дончева и Ваня Григорова се хванаха за гушите за билбордове

С замяна на остри реплики стартира дебатът сред така наречен дребни партии преди изборите " 2 в 1 " на 9 юни.

Татяна Дончева и Ваня Григорова се захапаха още на старта на диалога в утринния блок на bTV, цитира Блиц.

В политическия спор участваха Ваня Григорова (Солидарна България), Красимир Каракачанов (ВМРО), Татяна Дончева (Левицата) и Петър Москов (Синя България).

Още с първите си думи Татяна Дончева се заяде с Ваня Григорова, само че последната не й остана длъжна.

Дончева: Ще вземем от левите гласове, от тези, които са недоволни от политиката на Корнелия Нинова. Хора, които са дали своят вот за Българска социалистическа партия, само че и младежи, които знаят цената на това по какъв начин се реализират резултати.

Това ни дава късмет за Народното събрание без ротации и сглобки.

Ваня реши, че с нов план ще направи нещо друго, само че ще се убеди след изборите. Не знам защо се е обидила?

Григорова: Дебатът е вътрешнозаводски. Кой се усеща афектиран от различен?

Нас ще ни поддържат хората, отвратени от безпринципните сглобки и обединения, на които им идва прекалено много политическото двуличие, както и работещите хора, непредставени от нито една партия.

Няма групировка еднопосочно да пази работещите хора.

Дончева: Безработните няма ли да ги защитавате? Или единствено ще се появявате на билбордите?

Григорова: Не имам вяра, че и вие нямате опция да си поставите няколко билборда. Проблемът е в това, че няма кого да покажете на тези билбордове.

Вие не знаете по какъв начин действа системата. Работещите са тези, които би трябвало да получават повече пари, с цел да има за безработните.

Дончева: Явно не би трябвало да мислим по какъв начин да създадем безработните работещи съгласно вас.

Тук разногласието сред двете беше пресечен от водещите Мария Цънцарова и Златомир Йочев, които дадоха думата на другите двама участници. 

Москов: Ние ще работим за отбрана на свободата, на мисълта, на словото. За десните хора Синя България е нещо като друг избор за смяна отдясно.

Каракачанов: Евроатлантици против русофили, леви против десни. Това опълчване би трябвало да завърши.

Да приключим с тези неща да слушаме някакви посолства. Да следваме националните ползи, а не непознати. Разчитаме на гласовете на тези хора, на които им е писнало от тези неща.

Впоследствие словестните престрелки започнаха да валят сред всички участници в дебата, който мина в бранш произвеждане.

Каракачанов: 80% се храним с импорт, при една война оставаме гладни. Селското стопанство би трябвало да е приоритет, енергетиката също. Трябва да се спре източването на фондовете в земеделието. Усилията на страната да е ориентирана към производството. 

Москов: Разказът не е за браншове, а е дясно или ляво. Лявото споделя - продаваме сирене за 12 лв., а след това сиренето го няма. Държавата място няма място в стопанската система.

Каракачанов: Държавата не може да остави всичко на самотек, от този самотек станахме най-бедната страна. Трябва да се подтиква производството. Експериментите на Фон дер Лайен от Брюксел ни довеждат до това.

Дончева: На господин Москов не можем да му избием конгресите от главата, гледа на нас, като на някакви партийни конгресмени. 

След като тематиката се придвижи за защитата и сигурността, Григорова попита Каракачанов по какъв метод е съумял да помогне на защитата, до момента в който е министър на защитата. 

" По мое време заплатите на военните бяха увеличени с над 50%. Всяка техника беше ремонтирана.

Произведоха се бронирани машини. Струваха 3 пъти по-малко от тези,  които получаваме от " сътрудниците ".

Какво направи Тагарев? Подари милиони в остарели машини, които даже украинците не желаят, тъй като не стават за тях. Не би трябвало да се набутваме в непознати войни ", отговори той.

" Войната е на прага ни, разрушаването на Украйна не е в полза на нито една страна. Смятаме, че военните дейности би трябвало да бъдат прекъснати ", сподели Дончева.

" Трябва да си възстановим суверенитета, а не да бъдем командвани от бюрократите. Леви-десни, извънредно време е да обединим старания, да пристигна време не на сглобки, а на естествени хора ", сподели някогашният министър на защитата.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР