Анализ на Александър Коваленко, превод: Бесарабски фронт; ФАКТИ публикува анализа

...
Анализ на Александър Коваленко, превод: Бесарабски фронт; ФАКТИ публикува анализа
Коментари Харесай

Потенциалът на руската армия е достатъчен за отбрана, но не и за настъпление

Анализ на Александър Коваленко, превод: " Бесарабски фронт " ; ФАКТИ разгласява разбора без редакторска интервенция:

Редовно приказвам в интервютата си за подобен съставен елемент като човешкия запас на окупаторите, че все не им доближава. Стига - не стига, но всевъзможни там серьожи шойгу и лаврови разправят, че настъплението по всички фронтове аха-аха да започне; географските апетити на Руската федерация порастват, а някои анализатори на Запад споделят, че в бъдеще даже Одеса и региона ще бъдат окупирани.

Е, другари, успокойте се и се вгледайте в числата, за които в този момент ще ви опиша.

В средата на юни в Украйна се намираха 108 батальонни тактически групи (БТГ) на съветските окупационни войски. Към началото на юли бяха 96 БТГ, а към средата на юли - 92 БТГ.

Всички тези 16 БТГ бяха изведени от зоната на бойните дейности за възобновяване на боеспособността, най-много заради човешки загуби. Общо в развой на възобновяване са към 27 такива БТГ, само че е нужно да се означи, че някои от тях възвръщат боеспособността си към този момент втори месец. Втори месец!

Освен това, дано ви припомня, че 16 БТГ изцяло изчезнаха след нахлуването в Украйна и не подлежат на възобновяване.

През миналата седмица от Харковския плацдарм бяха изтеглени 4 БТГ от 35 войска на Източния боен окръг на територията на Русия, а точно в Уразово, Белгородска област. Сред тях БТГ на 38-а ОМСБ (отделна механизирана бригада) действаше в региона на Изюм и една БТГ - в региона на Александровка, и БТГ от 64-та ОМСБ и 69-та Отделна бригада за прикриване действаха в региона на Забавное.

Напомням, че през днешния ден Изюм е главният плацдарм в проектите на РОВ за нахлуване против Славянск. Но, към този момент втори месец нещо не е наред с тях... Чудя се, какво по-точно?

За тези, които имат проблеми с калкулатора, изяснявам - да, в този момент на територията на Украйна към този момент не са 92 БТГ, а 88.

Сега за самата Русия.

Многократно съм подчертал върху обстоятелството, че изключително през последния месец руснаците разместват своите сили и средства, дислоцирани в Украйна сред плацдармите, в опит да укрепят избрани позиции. Например, забележителна част от силите и средствата бяха изтеглени от региона на Запорожие за подсилване на Херсонския плацдарм, отслабвайки Запорожкия. Сега се пробват да укрепят Запорожие за сметка на плацдарма на Донбас. Но за какво не за сметка на силите и средствата на ресурсите на самата Русия?

Ами тъй като не доближават.

Например предходната седмица през Челябинск мина трен с известно количество военна техника, а точно 8 гаубици Д-20, 4 гаубици " Гиацинт-Б ", 6 РСЗО „ Ураган “, 3 РСЗО „ Град “. Мощен трен, нали? Докато стигнат те до Украйна, стотина или даже двеста такива гаубици ще бъдат унищожени. Компенсация на загуби?

От 22-ра централна база за запас и предпазване на бронетанкова техника „ Буй “ в Костромска област се приготвят за изпращане в Украйна влакове с извадени от склад танкове Т-80 в количество минимум 40 броя. Какво са 40 танка Т-80 в театъра на военните дейности в Украйна?

От Република Хакасия е изпратен трен с 36 броя МТ-ЛБ, извадени от склад на 297-ми център за обезпечаване на мобилизационното развръщане на Централния боен окръг. MT-LB... Основната бойна единица, нали!

В Западния боен окръг към момента не могат да комплектуват три армейски корпуса (АК). Сега, с цел да се форсира комплектуването на части и подразделения на 3-ти армейски корпус, в Мулинския гарнизон са изпратени минимум 5500 наемници от цяла Русия, само че и това към момента не е задоволително.

Окупаторите имат намерение да употребяват този корпус на Харковския плацдарм. По тяхна концепция той ще включва: 6 механизирани дивизии, формирани от 10 танкови полка, 54-55 механизирани полка, 27 артилерийски полка; 72 ОМСБ, 17 артилерийски бригади с висока мощ, 44 комплекса Противовъздушна отбрана, 52 обособени зенитно-ракетни дивизиона, 8 оперативни групи от РХБЗ (радиационна, химическа и биозащита), 154 обособени ремонтно-възстановителни батальона и други

Грубо казано, това са 15 хиляди души персонален състав и минимум 700 единици техника. Само че, до момента в който от май до юни техника съумяха да насъберат по хранилища и центрове за предпазване, персонален състав по положение на средата на юли към момента не е събран.

А и поради загубата на боеспособност на съветските БТГ с периодичност към 2-4 БТГ на седмица и компликацията при компенсиране на загубите, даже в случай че този корпус бъде образуван през август, той ще може да компенсира единствено насъбраните до тогава загуби, само че няма да може да се трансформира в ударен, нападателен капацитет. Тоест най-вече да извършват отбранителни функционалности.

Така капацитетът, който съветското командване може да употребява, е изцяло задоволителен за защита, само че не и за нахлуване. Макар че единствено преди два месеца те в действителност можеха постепенно, само че несъмнено да минат в нахлуване.

Така че, в този момент те могат " решително " да се пазят. Точно по този начин – „ решително “. Какво ще стане след месец-два? Няма да се изненадам, в случай че стартират да отстъпват решително. Не, не по този начин - решително и настойчиво да показват жестове на благосклонност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР