Георги СВИЛЕНСКИе роден през 1970 г. във Велико Търново. По

...
Георги СВИЛЕНСКИе роден през 1970 г. във Велико Търново. По
Коментари Харесай

Приоритетите ни са демографската и социалната политика

Георги СВИЛЕНСКИ е роден през 1970 година във Велико Търново. По специалност е строителен инженер. Член е на Българска социалистическа партия от 1990 година Бил е два мандата общински консултант в СОС. Член е на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Народен представител в 42-ото, 43-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото,47-ото, 48-ото и 49-ото Народно заседание, определен от 24 МИР София. Зам.-председател е на ПГ " Българска социалистическа партия за България ". Владее съветски и британски език.

" Ние не ви излъгахме, не ви подведохме и не ви предадохме. Винаги сме спазвали поетите задължения и делата са отговаряли на думите ни "

- Г-н Свиленски, за какво гласоподавателите би трябвало да гласоподават за претендентите на коалиция " Българска социалистическа партия за България?
- България има потребност от ляво ръководство. Когато  участвахме в ръководството на страната в 47-ото Народно заседание бяха заделени 22 милиарда лв. за обществена политика, имаше растеж на приходите и пенсиите, извоювахме безвъзмездни детски градини и ясли, а втората година майчинство стана равна на минималната работна заплата. Минималната заплата стана 50% от междинната. Благодарение на нас либерализацията на тока беше отсрочена с 1 година.
" Българска социалистическа партия за България " мисли за хората, за развиването на стопанската система и промишлеността. Когато бяхме част от ръководството страната ни беше преди всичко в Европа по промишлен напредък, а на трето по стопански напредък.
Ние настояваме да се вкара фамилно подоходно облагане. Вече и Международният валутен фонд, и Световната банка доста ясно споделят, че е извънредно време това да се случи.
Българска социалистическа партия от доста време предлага за освобождение на младежите до 26 години от ДОД и поетапно прекосяване към прогресивно облагане. Искрено се надявам нашите предложния да получат поддръжка в новото Народно събрание.
Борисов 3 пъти ръководи България. В тези ръководства ние сме на последно място във всички обществени и стопански ранглисти и на първите места по корупция, беднотия, безработица.
- Българска социалистическа партия потегли на тези избори обединена с 25 обединения и придвижване. Обединението ли е бъдещето на лявото?
- Да, това е бъдещето. България има потребност от мощно ляво обединяване, което да я ръководи. Лявото не е обединяване за постове, както приказват Ваня Григорова и Мая Манолова, а за политики в поддръжка на хората.
Българска социалистическа партия отдавна упорства за ляво обединяване към хрумвания, към политики, към дейности в името на България, на българските жители, на левите хора. От  Ваня Григорова и от „ Левицата ” получаваме единствено претенции за места в листите ”. И когато на 1 май поканихме всички леви хора да дойдат да се обединим, те споделиха: „ Много късно – вашите листи към този момент са подредени ”. Григорова, Манолова и „ Левицата ” ги вълнуват само водаческите места. Не ги интересуват проблемите на работещите хора, размерът на минималната работна заплата, обществените придобивки за хората, намаляването на бедността.
Григорова споделя, че повишението на пенсиите не е обществена политика. Какво е тогава? Дали ще влязат „ Левицата ” и „ Солидарна България ”в 50-ото Народно събрание зависи от левите гласоподаватели.
С ГЕРБ няма по какъв начин да влезем в коалиция, в взаимно ръководство, защото ние 15 години се борим с модела  „ Борисов ” и той би трябвало да бъде разграден. За страдание, " Продължаваме промяната ", които с тази концепция влязоха в политиката, използваха митингите и силата на хората през 2020 година и още при първа опция се коалираха с ГЕРБ. Това ние няма по какъв начин да го създадем.
- По време на предизборната акция Вие се срещате с доста хора. Какви са проблемите на жителите на столичния 24 МИР и на тези от Плевен, където сте лидер на листите?
- Приоритет на Българска социалистическа партия са демографската и обществена политика. Проблемите на хората в цялата страна са свързани най-много с бедността, с ниските приходи, с безработицата. Младите хора напущат страната и търсят прехранване зад граница. Болниците опустяват, тъй като медиците напущат. Земеделските земи пустеят. Хората в дребните обитаеми места изнемогват. Пенсиите са ниски. Няма превоз, с който те да стигнат до общинския или регионалния център.
Плевен е червен град и отсам може да стартира новият напредък на Българска социалистическа партия. Имаме силите, имаме политиката, имаме нашия дух и заставаме пред хората като партията, която не се продаде, не влезе в сглобки и остана вярна на своите гласоподаватели.
Обръщам се към гласоподавателите да не имат вяра на отровните двойници на Българска социалистическа партия, чиято единствена цел е да спрат социалистическата партия да има устойчиво посланичество в идващия парламент.
Българска социалистическа партия е партията, която може да промени метода на живот в страната. Тя единствена през последните 13 години не се коалира с ГЕРБ, Борисов и ръководството на Борисов.
- Какви са Вашите послания към гласоподавателите?
- Истинската смяна е допустима единствено с Българска социалистическа партия отпред на страната. Винаги сме работили в интерес на хората. Излезте и гласувайте, тъй като единствено с вашите гласове можем да  променим страната и нашия живот.
Гласувайте по отношение на делата на всеки един от нас, а поради думите и обещанията. Ние не ви излъгахме, не ви подведохме и не ви предадохме. Винаги сме спазвали поетите задължения и делата са отговаряли на нашите думи.
Ние от коалиция " Българска социалистическа партия за България " имаме явен проект в каква посока би трябвало да се развива България – по какъв начин да се отърве от тези олигархически зависимости, които не разрешават ръководството да бъде в полза на хората, а в центъра на политиките да се сложи развиването на страната, на обособените райони, подпомагането на хората в потребност, на работните места, конкурентната стопанска система, земеделие, енергетика. Това са неща, които сме отстоявали през годините и доста от тях сме осъществили.
Не бива да допуснем България да бъде въвлечена във война и желаеме прекъсване на военните дейности в Украйна. Искаме развиване на стопанската система и земеделието, желаеме обществена страна.
Докато лечебните заведения са търговски сдружения нищо няма да се промени в опазването на здравето. Тези, които цялостен живот са плащали осигуровки да не доплащат като отидат в болница. Искаме обединен търг за медикаменти. Не може в държавната болница едно лекарство да коства 1 лев, а в частната 10 лв.. Искаме нашите аграрни стопани да имат идентични дотации с европейските. Искаме пълноправен в Шенген. Изпълнили сме всички условия за това, а ни слагат спомагателни изисквания  да одобряваме мигранти.
Ще продължим политиките си в поддръжка на младите. Ще продължим да настояваме да има безвъзмездни медикаменти за деца до 14 година Доказали сме, че каквото обещаваме, изпълняваме.
Оценявайте ни по действително свършеното за вас, а не по голи обещания.
Последните 9 месеца бяха изгубени за България. Моделът " ГЕРБ и Борисов " се върнаха, подкрепени от  ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Мисията на Българска социалистическа партия е да води България напред и ние знаем по какъв начин да го създадем. Можем да управляваме и го доказахме. Каквото обещаваме го изпълняваме
Българска социалистическа партия е единствената опция освен на Сглобката, само че и на всичко протичащо се в последните години. Гласувайте, с цел да не взема решение различен вместо тях какво да прави с вашето бъдеще.
От всеки един от нас зависи ориста на страната.  Гласувайте с номер 24 за коалиция „ Българска социалистическа партия за България “!
За почтена България в мирна Европа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР