Първият ден от преговорите, организирани от ГЕРБ-СДС за съставяне на

...
Първият ден от преговорите, организирани от ГЕРБ-СДС за съставяне на
Коментари Харесай

Първи ден от преговорите: Три партии отказаха среща, „Величие“ иска разговор с Борисов

Първият ден от договарянията, проведени от ГЕРБ-СДС за сформиране на експертно държавно управление завърши.

На среща бяха поканени три политически партии,които влизат в 50-ото Народно заседание - Движение за права и свободи, ПП-ДБ и " Възраждане ". Две от тях обаче изрично отхвърлиха да се явят.

От обединението ПП-ДБ изпратиха позиция до медиите. В нея те се обърнаха към ГЕРБ-СДС с думите. " Смятаме, че вашия метод няма по какъв начин да докара до ръководство, което да работи в полза на страната ".

Припомняме, че единствено преди няколко дни, съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков се обърна към жителите във видеообръщение с думите - " гледайте реванша. " Така той за следващ път даде поръчка, че те остават в съпротива в 50-ото Народно заседание.

От " Възраждане " се безапелационни, чеединственото държавно управление,което ще поддържат, е стехен мандат.От партията са на мнение, че попадането на Движение за права и свободи на второ място на последните избори е голяма опасност за националната сигурност на страната ни.

Среща въпреки всичко имашес Движение за права и свободи.

Преговорният екип на най-голямата групировка формиран от Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова беседва със Станислав Анастасов, Йордан Цонев, Елван Гюркаш, Искра Михайлова, Ертен Анисова, Байрам Байрам от Движение за права и свободи.

След срещата Деница Сачева разгласи, че е станалоясно, чес Движение за права и свободи имат подобие в стратегиите във връзка с главните приоритетипред страната ни, свързани с Шенген, участието ни в Еврозоната, икономическия напредък, учреден на вложения, с ясни политики във връзка с пазара на труда и други

" България има потребност от качествена смяна на политическото държание, както и на метода на говорене и държанието на водачите. Вече няколко подред избора, гласоподавателите споделиха едно и също, те не желаят повече политика на борба, те не дават своето доверие на нито една политическа партия и ясно споделят, че би трябвало да има политика на единодушие ", означи Сачева.

Преговорите не престават на следващия ден - 18 юни.

По стратегия ГЕРБ-СДС би трябвало да се срещне с представителите на Българска социалистическа партия,ИТН и " Величие ".

Временният ръководител на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров към този момент съобщи, че партията няма да взе участие в кабинет с ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

„ Българска социалистическа партия има изрично решение занеподкрепа на държавно управление на ГЕРБ. Това е наше конгресно решение, което потвърдихме и на съботния ни пленум “, съобщи и организационният секретар на Изпълнителното бюро на БСПБорислав Гуцановв ефира на БНР.

Той уточни, че социалистите са получили покана от ГЕРБ за диалози, като посочи, че в случай че тя ще е за сформиране на държавно управление, Българска социалистическа партия няма по какъв начин да се отзове.

Лидерът на партия " Величие " Николай Марков съобщи пред БНР че няма да беседва с преговорния екип на ГЕРБ за сформиране на нов кабинет.

" С контактьорски групи на мен ми е обидно да си приказвам, не знам на другите по какъв начин не им е обидно. Борисов е индивидът водач и него желая да изслушам. Назарян и Теменужка не са водачи, те могат на следващия ден да ми предложат с чистачката в ГЕРБ да се срещна ", съобщи Марков.

Припомняме, че на 13 юни водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че " идващите седем дни би трябвало да бъде гласувано държавно управление или непосредствено хората би трябвало да знаят, че отиваме на избори ".

Борисов предлага съставянето на експертен кабинет.

" Да се направи експертен кабинет. Трябва да е доминиран от ГЕРБ по значимите министерства. Особенопремиер, външен министър, защита ", безапелационен бе той./Дарикнюз.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР