Американският държавен секретар Майк Помпео присъства на клетвата на новия

...
Американският държавен секретар Майк Помпео присъства на клетвата на новия
Коментари Харесай

Новият посланик на САЩ в Русия положи клетва

Американският държавен секретар Майк Помпео участва на клетвата на новия дипломат на Съединени американски щати в Русия Джон Съливан. Той написа това Помпео в своя " Туитър ".

Според него новият американски дипломат ще може дейно да координира напъните за усилване на съдействието и създаване на градивни връзки сред Съединени американски щати и Русия.

През декември сенатът на Съединени американски щати утвърди кандидатурата на Съливан за поста на дипломат на Съединени американски щати в Русия. Тогава кандидатурата му беше подкрепена от 70 сенатори, до момента в който 22 гласоподаваха срещу. Предишният американски дипломат Джон Хънтсман подаде оставка през октомври след решение да се кандидатира за губернатор на Юта.

Джон Съливан към този момент организира диалози с съветския министър на външните работи Сергей Лавров, при което той съобщи, че подобряването на връзките сред Москва и Вашингтон зависи от ангажираността на съветската страна към Минските съглашения и " отвод от старания за подкопаване на демократичните процеси ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР