Живееща в палатка в контролираната от бунтовници северозападна Сирия, Рудайна

...
Живееща в палатка в контролираната от бунтовници северозападна Сирия, Рудайна
Коментари Харесай

Международната помощ за Сирия може да бъде съкратена

Живееща в палатка в следената от бунтовници северозападна Сирия, Рудайна ал-Салим и нейното семейство оцеляват ден за ден. Борбата им е да намерят задоволително вода за пиянство, готвене и миене. Техният бежански лагер, който се намира на север от Идлиб, не е получават помощ от 6 месеца.

Съдбата на Рудайна е сходна на повече от 5 милиона сирийци, които са били вътрешно разселени след експлоадирането на гражданската война. Те разчитат на интернационална помощ, с цел да оцелеят. Но може да се каже, че Сирия остава на назад във времето, други войни са я изместили.
Броят на разселените в този момент е по-голям от броя на тези, които живеят по родните си места. Повече от три четвърти от сирийците са разселени. Заради това някои хора се възползват и ни експлоатират. Плащат ни по 10 лири за час работа, все едно работим гратис. Но тъй като доста от нас, бежанците, сме притиснати до стената, би трябвало да храним децата си, сме принудени да работим против алегорично възнаграждение. Нямаме избор.
Рудайна ал-Салим – вътрешно разселена сирийска бежанка

Агенциите на Организация на обединените нации и интернационалните филантропични организации от години се борят със свиването на бюджетите, в допълнение топящи се поради споровете на други места по света.

Войните в Украйна и Судан, а неотдавна и спорът сред Израел и Хамас в линията Газа са във фокуса на вниманието в този момент.

Конфликтът в Сирия остава значително замразен, както и напъните за намиране на жизнеспособно политическо решение за прекратяването му.

Милиони сирийци са изпаднали в беднотия и изпитват усложнения с достъпа до храна и опазване на здравето, до момента в който стопанската система се утежнява от ден на ден.
Положението в северозападна Сирия е безусловно въпрос на живот и гибел. 160 здравни заведения ще затворят до края на юни, в случай че не получат финансиране. Знаем, че има 3.6 милиона души в продоволствена рецесия, успяхме да помогнем единствено на 600 000, които са в най-голяма потребност. Ако не им помогнем, ще умрат от апетит.
Дейвид Кардън – заместник-регионален координатор по филантропичните въпроси за Сирия

Хуманитарните организации са създали годишните си оферти към донорите преди годишната интернационална конференция за набиране на средства в Брюксел в понеделник.

Но чиновниците считат, че обещанията евентуално няма да бъдат изпълнени и че ще последват спомагателни съкращения на помощта.

Организация на обединените нации се надява, че форумът в белгийската столица ще събере над 4 милиарда $ „ животоспасяваща помощ “ в поддръжка на съвсем две трети от 16.7 милиона сирийци в потребност, както в разкъсваната от войната страна, по този начин и в прилежащите страни, приютили сирийски бежанци – изключително Турция, Ливан и Йордания.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР