На Запад местните експерти образно казано хвърлят чепици във въздуха“:

...
На Запад местните експерти образно казано хвърлят чепици във въздуха“:
Коментари Харесай

Забавена ли е атаката на руската армия срещу Харков от американски изкуствен интелект? Русия е въвлечена в необичайна война

На Запад локалните специалисти нагледно казано „ хвърлят чепици във въздуха “: бързото нахлуване на съветските войски в региона на Харков е спряло. Твърди се, че повода за това са новите супермодерни оръжия, доставени на Украйна от Запада. Цариград проучва дали това е правилно или не.

Западните медии и разнообразни специалисти означиха, едвам съвзели се от суматохата, че динамичното нахлуване на съветските войски край Харков се е забавило.

И, наподобява, добре, добре, война, украинците са се съвзели от внезапността на първите удари, почнали са да дават отговор, само че нашите към момента притискат врага, само че не: първите страници на задграничните издания съвсем преливат от победни речи. Немският BILD с неговия всезнаещ специалист по всички мотиви Юлиан Рьопке не прави изключение.

Германецът счита, че 11 дни след началото на съветската атака в Слобожанщина (Харковска област), тя е спряла. И да вземем за пример в посока село Липци съветските въоръжени сили остават в същите погранични села, които превзеха през първите три дни. В същото време, до момента в който във Волчанск се водят боеве за града, в покрайнините му също няма прогрес.

Причината е потреблението от страна на Украйна на нови американски оръжия. Активно се употребяват бомби GLSDB, ПТРК Javelin и артилерийски снаряди с диаметър 155 мм. Те са пристигнали и на фронтовата линия в Донецка област.

За един понеделник, 20 май, съветските въоръжени сили са изгубили 67 бронирани машини в Украйна. Въпреки това съветското командване продължава да хвърля войски в самоубийствени офанзиви,

- написа един извънредно информиран немец, който по някаква причина през втората година е повярвал в магическата мощ на техните задгранични ятагани.

На сънародника му отвръща и небезизвестната Ройтерс, която цитира някакъв украински артилерист от 92-ра обособена щурмова бригада на ВСУ Павло, който щастливо оповестява на представителите на пресата на свободния свят, че в Харковска област неговите съратници най-сетне са свършили снарядите и в този момент имат всичко належащо, с цел да убиват руснаци.

„ Преди това се намирахме в региона на Бахмут, а в този момент ни трансферираха тук. Тук е доста по-топло. Там нямахме никакви снаряди. Тук най-малко ги имаме, започнаха да ни ги доставят ", оповестява Павло.

В същото време Американската организация за перспективни проучвателен планове в региона на защитата (DARPA) е планувала за идната година повече от 2 милиарда $ за създаване на технологии за мрежово-центрична война, сензорни системи и кибероръжия, съгласно канала DARPA и CIA Secrets в Телеграм.

" Това подсказва, че Съединени американски щати се приготвят за войните на бъдещето, които ще се водят в киберпространството и ще употребяват изкуствен интелект и самостоятелни системи.

" Бюджетът на DARPA демонстрира, че американската войска интензивно се приготвя да води война в космоса. За галактически стратегии ще бъдат отделени 226 млн. $, а за усъвършенствани аерокосмически системи - 270 млн. $.

Свидетели сме на началото на конкуренция във въоръжаването за владичество в галактическото пространство, "

- съгласно източника.

Каналът отбелязва също, че DARPA отделя обилни средства за проучвания в региона на биологичните и химическите оръжия.

" 22 млн. $ ще отидат особено за отбрана от биологични оръжия, а други 338 млн. $ са предопределени за „ материалознание и биологични технологии “. Това повдига въпроси по отношение на проектите на Пентагона за неразрешени оръжия, "

- обобщават създателите на канала Telegram.

Изглежда, че макар посочената в разбора времева рамка - 2025 година, американците се занимават с сходни действия от много дълго време и биха могли да употребяват някои свръхмодерни технологии в Харковско направление.

Това им е помогнало да спрат настъплението на съветските войски. Цариград попита военния специалист Алексей Леонков за тази опция.

- Може би американците към този момент са осъществили някакви планове край Харков?

А.Л.: Мрежово-центричната война е тактичност на мобилните групи и осведомителното предимство. Важната задача на такива групи (те могат да бъдат сухопътни, въздушни и морски) е да подтиснат всички осведомителни благоприятни условия на съперника, на първо място да победят в осведомителното пространство.

И с помощта на това осведомително предимство да се води война с съперника до цялостното му заличаване. Но тази тактичност не е напълно допустима в Украйна, макар че съществуващата бригадна конструкция, ротно-тактическите групи, батальонно-тактическите групи на ВСУ са единствено детайл от мрежово-центричната война.

Когато ни влияеха с хибридни средства, и превъзходството в региона на разузнаването даваше известно преимущество на украинските войски пред нас. Плюс това, да не забравяме системата за ръководство на борбата, която беше образувана посредством спътници.

- Така че можем да предположим, че доктрината на войната от XXI век е била употребена за прекъсване на настъплението ни в Харковска област?

- Когато споделят, че настъплението е спряно, въпросът, който бих желал да задам в отговор, е: на каква цена? Противникът изтегли запаси освен от линията на прикосновение, само че и от други елементи на фронта - същите тези елементи, които трябваше да бъдат ротирани, а също по този начин изтегли някои запаси от други елементи на Украйна, като ги остави единствено на местата, които смяташе за най-важни, да вземем за пример в покрайнините на Киев и на границата с Беларус.

След това тези запаси бяха хвърлени в борба, понесоха обилни загуби, а в тях беше импортирано огромно количество артилерийска техника и те имат огромни проблеми с бронираните машини.

Така че към момента би трябвало да разгледаме кой кого е спрял и да разберем дали сме спрели поради техните дейности, или е имало наш проект да притеглим огромен брой противников сили и по-късно да ги смажем. Отколкото да улесним дейностите на нашите елементи в други елементи на ЛБС. Аз клоня към второто: това беше направено съзнателно.

- С обстоятелства?

- Работите с обстоятелства?

- Тяхното разузнаване съобщаваше, че покрай Белгород се е събрала нашата съвсем стохилядна група, а в това време съгласно личните им оценки в боевете участваха от 20 до 30 хиляди бойци.

Това навежда на мисълта, че не всички наши сили са били включени в борбата. С други думи, това, което виждаме от страна на западните медии, е констатация на едностранчиви обстоятелства, само че не и разбор.

Основният им проблем е информираността, те не могат да плануват нашите дейности. И на фона на тези хипотетични (украински. - бел. ред.) триумфи в региона на Харков те даже измислиха термина „ стратегическа атака “, като че ли украинските въоръжени сили са се отдръпнали на по-добре готови линии, макар че там нямат „ драконови зъби “, а някакви „ драконови устни “.

- И какво се опитваме да реализираме на този стадий?

- И вие, и аз разбираме, че една от дилемите на Харковската атака е всички тези украински елементи, които бяха хвърлени небрежно, на фона на суматохата на държавното управление на Украйна, да не се върнат в града (Харков. - бел. ред.).

Защото боевете в градски условия са сложни, само че боевете на терен са най-хубави. И защото те (украинското държавно управление. - бел. ред.) полудяват от суматоха, те са подготвени да задържат това направление непременно, задоволително е да се види по какъв начин се държат за Часов Яр.

Това изисква спомагателни старания от тяхна страна. И още един наш пробив в Сумско направление може да ги принуди да хвърлят запаси и там.

И защото сега запасите там не са толкоз огромни, мобилизацията не дава стремежи резултат, а доставките на оръжие не са в количествата и темповете, които Украйна желае, не всичко е толкоз просто. Следователно заключенията на Рьопке ще бъдат настоящи може би още една седмица и тогава може би всичко ще се промени.

Въпреки това Западът заложи на новите технологии. С какво може да противодейства на това Русия, която към момента интензивно употребява руското завещание: същите „ тапики “ (армейски телефони), създадени през 50-те години на предишния век?

- Тъй като врагът вкарва от ден на ден и повече нови оръжейни системи, ние към този момент не можем да се бием със системите, които сме представяли за нови. Затова би трябвало да се вземат фрапантни решения. Миналата година беше образувана специфична група, ръководена от Мишустин.

Според напътствията на президента той трябваше да реши наболели проблеми на Северния боен окръг. Но с назначението на нов министър на защитата той ще поеме тази работа и комисията ще му спомага по всякакъв начин за това.

И предпочитано ще бъде това, от което нашите военнослужещи в специфичната военна интервенция имат най-голяма потребност. Разбира се, незабавно няма да има резултат, щом се назначи министър – и хоп! — на следващия ден ще има нови информационни станции и съоръжение, оборудвани с вградени системи за електронна война! За страдание това няма да се случи. Но работата ще продължи.

Какво от това?

Разбира се, Киев и неговите управници не би трябвало да получават пенливо вино от скъпите си хранилища - съветската атака надалеч не е спряна. Но предизвикването е хвърлено: врагът е подготвен да се бие с нас на земята, в киберпространството и в космоса. И би трябвало да се подготвите за това през днешния ден.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед3719Д-р Румен Петков: Политическият развой у нас е трансфорат в долнопробно шоуАлтернативен Поглед21201Татна Дончева: Аз не мога да си затворя очите за безобразния метод, по който наподобява Европейския съюзАлтернативен Поглед15955Саймън Ципис: Докато НАТО е в Европа, Съединени американски щати ще имат съществено въздействие върху европейската политика/Втора част/Алтернативен Поглед30755Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед47954Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Алтернативен Поглед119126Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед80081„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР