Американските и украинските твърдения, че Русия може да използва химически

...
Американските и украинските твърдения, че Русия може да използва химически
Коментари Харесай

Русия: САЩ разпространяват лъжи за потенциално нападение с химическо оръжие в Украйна

Американските и украинските изказвания, че Русия може да употребява химически оръжия в Украйна, са дезинформация, тъй като Москва унищожи последните си химически ресурси през 2017 година Това съобщи съветското посолство във Вашингтон, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Вчера украинското министерство на защитата сподели, че ревизира изказвания, че Русия може да е употребила химически оръжия в южния украински пристанищен град Мариупол.

Вашингтон се притеснява, че Москва може да прибегне до химическо оръжие в Украйна, съобщи пред публицисти представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс.

Украински радикали се приготвят да инсценират провокации, употребявайки химическо оръжие, а Прайс популяризира дезинформация, сподели през днешния ден съветското посолство във Вашингтон.

" Призоваваме Вашингтон да спре да популяризира дезинформация. Нед Прайс още веднъж се отличи с празните си приказки, неподкрепени с каквото и да било доказателство ", написа в изказването.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР