Балтийските държави, Полша, Финландия и Норвегия се споразумяха да създадат

...
Балтийските държави, Полша, Финландия и Норвегия се споразумяха да създадат
Коментари Харесай

Балтийските държави, Полша, Финландия и Норвегия правят стена от дронове за защита на границите

Балтийските страни, Полша, Финландия и Норвегия се споразумяха да основат " стена от дронове " за отбрана на външните си граници благодарение на безпилотни летателни апарати. Това съобщи министърът на вътрешните работи на Литва Агне Билотайте, предадоха LRT и " Фокус ".

Тя е направила тези мнения след среща в петък (24 май) в Латвия с сътрудниците си от другите две балтийски страни, Полша, Финландия и Норвегия.

" Това е нещо изцяло ново - стена от безпилотни самолети, разпростряла се от Норвегия до Полша - и задачата е да се употребяват безпилотни самолети и други технологии за отбрана на нашите граници [...] против провокации от вражески страни и за попречване на контрабандата ", е декларирала Билотайте пред BNS.

За да основат такава " стена от дронове ", страните ще употребяват безпилотни летателни апарати за наблюдаване на граничната си зона, както и антидронови системи, " с цел да спрат потреблението на дронове от враждебни страни за контрабанда и провокации ".

Според Билотайте Литва към този момент е направила проекти за усилване на отбраната на границата си благодарение на безпилотни летателни апарати. Държавната гранична работа на Литва неотдавна сътвори звено за безпилотни летателни апарати и е в развой на придобиване на спомагателни дронове и антидронови системи, е подчертала тя.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР