Китайската подкрепа за Москва е решаващ фактор за руската война

...
Китайската подкрепа за Москва е решаващ фактор за руската война
Коментари Харесай

Столтенберг: Китайската подкрепа за Русия е от решаващо значение за хода на войната в Украйна

Китайската поддръжка за Москва е решителен фактор за съветската война против Украйна, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от ДПА.

" Китай декларира, че желае да поддържа положителни връзки със Запада. В същото време обаче Пекин подклажда войната в Европа. Не може да има и двете неща ", съобщи Столтенберг пред немския в. " Велт ам зонтаг ".

По думите му се следи доста нарастване на продажбите на машинни елементи, микроелектроника и други технологии, които Москва употребява за произвеждане на ракети, танкове и самолети, предопределени за потребление против Украйна.

Няма данни, които да сочат, че Китай доставя на Русия оръжия или муниции. Въпреки това други типове експорт от Китай за Русия са се нараснали доста след началото на войната и налагането на наказания от западните страни на Москва. Според западни специалисти този експорт включва по този начин наречените артикули с " двойна приложимост ", които могат да се употребяват както за цивилен, по този начин и за военни цели.

" Украйна претърпя неуспехи в театъра на военните дейности заради неналичието на муниции и оръжия. Но към момента не е прекомерно късно Украйна да победи ", акцентира Столтенберг, разяснявайки обстановката на терен. Държавите от НАТО би трябвало да изпратят на Киев повече оръжия и муниции, в това число системи за противовъздушна защита и оръжия с отдалечен обхват на деяние, добави генералният секретар.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР