Ако САЩ се придържат към санкционната политика срещу „Северен поток

...
Ако САЩ се придържат към санкционната политика срещу „Северен поток
Коментари Харесай

От Бундестага призоваха ЕС да обсъди контрамерки на US санкции срещу „Северен поток 2

Ако Съединени американски щати се придържат към санкционната политика против „ Северен поток 2 “, тогава Европейският съюз ще би трябвало да разиска ефикасен отговор. Това заяви ръководителят на комисията по стопанска система и енергетика в Бундестага Клаус Ернст в отговор на искане на ТАСС да разяснява желанието на Вашингтон да назначи специфичен представител за прекъсване на осъществяването на плана за газопровода.

„ Винаги би трябвало да приветстваме договарянията сред Европа и Съединени американски щати, само че както и преди, европейската енергийна политика би трябвало да бъде определяна в Европа. Позицията на Европейски Съюз и немското държавно управление е ясна тук. Ако на нов делегат бъде предоставена задачата да спре „ Северен поток 2 “, договарянията ще завършат несполучливо “, увери Ернст.

„ Трябва да приказваме за преустановяване на американските наказания против плана. Ако Съединени американски щати се придържат към своята санкционна политика, Европейски Съюз би трябвало да разиска ефикасен отговор “, безапелационен бе политикът.

В сряда изданието Politico заяви, че Белият дом обмисля опцията да назначи специфичен представител на Съединени американски щати, който да води договаряния за прекъсване на плана за газопровода „ Северен поток 2 “. По данни на редакцията, в края на предишния месец Джейк Съливан, асистент на президента на Съединени американски щати по въпросите за национална сигурност, е предложил съответната позиция на Амос Хокщайн, служил като специфичен представител и координатор по интернационалните енергийни въпроси в администрацията на Барак Обама.

Хокщайн напусна поста шеф на надзорния съвет на „ Нафтогаз Украйна “ предходната година. Той е бил „ тестван “ за поста, само че към момента не е дал публично единодушието си. Самият той отхвърли коментар на информацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР