Ако не направим кардинални промени – и на бизнес, и

...
Ако не направим кардинални промени – и на бизнес, и
Коментари Харесай

Петата индустриална революция идва с изкуствения интелект


„ Ако не създадем съществени промени – и на бизнес, и на държавно равнище, ще станем непотребни ”, съобщи Доброслав Димитров, ръководител на БАСКОМ
(снимка: БАСКОМ)

Вече се случва петата индустриална гражданска война на изкуствения разсъдък. Буквално шест месеца ни разделят от съществена смяна на всички стопански, обществени и публични равнища , обявиха от софтуерната асоциация БАСКОМ на браншова среща в Благоевград .

„ Софтуерните компании ще имат основна роля в бизнес трансформацията, провокирана от изкуствения разсъдък, само че и страната би трябвало незабавно да се разсъни ”, сподели Доброслав Димитров, ръководител на БАСКОМ.

По неговите думи, българската стопанска система е млада и постоянно това ни слага в неизгодна обстановка по отношение на стопанските системи с дългогодишни обичаи, само че сега поради революцията на изкуствения разсъдък имаме шанса всички да сме равни на стартовата линия. „ Но в случай че не създадем съществени промени – и на бизнес, и на държавно равнище, ще станем непотребни ”, предизвести мениджърът.

Софтуерните компании са обезпокоени от продължаващата политическа неустойчивост в страната, от компрометирането на бюджетната рамка, от вероятни нови похищения върху данъчната система и от отдалечаването от еврозоната.
още по темата
Поемайки председателството на Българската работодателска асоциация новаторски технологии (БРАИТ), БАСКОМ ще продължи настоятелните старания за присъединяване на БРАИТ в националния разговор за тристранно съдействие, увериха от Асоциацията.

Експоненциалното развиване на изкуствения разсъдък ще изправи всички сфери на българската стопанска система пред редица изцяло нови провокации, които ще изискват съответен софтуерен отговор и светкавична адаптивност, в случай че желаеме да запазим конкурентоспособност, подчертаха от БАСКОМ.

Асоциацията регистрира прогрес по съществени цели в активността ѝ, свързани с достъпа до гении. Благодарение на обединените старания на сродните асоциации в ИКТ промишлеността, усъвършенстваната процедура за издаване на сини карти, посредством които се притеглят висококвалифицирани експерти от трети страни отвън Европейски Съюз, към този момент е реалност.

По тази линия продължава и самодейността ITogether.BG за поддържане на дейна връзка с българските ИТ общности в чужбина за промотиране на страната ни като добра дестинация за живот и ИТ кариера.

Продължават и паралелните старания на БАСКОМ за развиване на образованието в областта на осведомителните технологии. Набира скорост самодейността за изследване на сполучливите модели на съществуващи ИТ учебни заведения като ТУЕС и учебните заведения в Бургас, Варна, Стара Загора и други за мултиплицирането им допълнително райони в страната до най-малко 10 нови ИТ учебни заведения.

По отношение на различен приоритет на Асоциацията – развиване на бизнеса посредством шерване на опит и възстановяване на средата – сполучливо започва самодейността Business Tree. Дискусионният формат ще бъде платформата за шерване на настоящ професионален опит на всички равнища в софтуерната промишленост, както и платформа за връзка с другите браншове на българската стопанска система.

Софтуерните компании от БАСКОМ организираха и среща с възпитаници и студенти от Благоевград, представяйки другите функции в бранша. „ Започнете овреме, бъдете поредни, отделяйте най-малко 8 часа дневно за програмиране. В ИТ бранша вие не работите, вие сте основатели. Ученето в този бранш е за цялостен живот ”, споделиха от БАСКОМ.

Изкуственият разсъдък се употребява за „ множител на благоприятни условия ” и за икономисване на време. Той задължава програмиста да развие в себе си взор върху огромната картина и да не се концентрира единствено върху кода, а върху крайния артикул и съответните потребности на клиента, които се вземат решение ”, бе едно от посланията, които софтуерният бранш насочи към младите гении.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР