Компаниите често страдат от липсата на подготвени мениджъри на първо

...
Компаниите често страдат от липсата на подготвени мениджъри на първо
Коментари Харесай

Телерик Академия ще обучава тийм лидери в ИТ сферата


Компаниите постоянно страдат от неналичието на готови мениджъри на първо и приблизително равнище
(снимка: CC0 Public Domain)

Телерик Академия с тартира напълно нова трейнинг стратегия за мениджъри в софтуерния бранш. Upskill Team Leadership е първата обществена стратегия, основана и валидирана от ИТ водачи за тийм водачи в областта на ИТ, оповестиха от трейнинг компанията.

Програмата е характерно ориентирана към софтуерни експерти, които минават или неотдавна са минали към мениджърска роля. Тя ще бъде водена от експерти с опит в български и интернационалните ИТ компании, които имат одобрени модели на водачество и ръководство, включително Telerik, Apple, Uber, Dext, Roblox, BrightCap Ventures и Skyscanner. След края на програмата участниците ще имат както нужните знания за дейно управление на софтуерни екипи, по този начин и схващане за бизнес процесите.

„ След неналичието на задоволително и добре квалифициран гений, идната болежка, която най-често чуваме от фирмите, е обвързвана с неналичието на добре готови мениджъри на първо и приблизително равнище. Обикновено се покачват експерти в мениджъри, поради задълбочените софтуерни знания, а новата роля изисква напълно нов боеприпас от умения и познания, които множеството учат сами и в придвижване ”, сподели Александра Мечкова, основен изпълнителен шеф на Телерик Академия.
още по темата
С новата стратегия Телерик Академия желае да сътвори платформа, която да сложи основите на „ напълно ново потомство професионални мениджъри, с софтуерни и управителни умения с най-голям стандарт ”, добави тя.

„ Спряхме се на Александър Попов и Серж Ованесян като водещи трейнъри в програмата, тъй като са приети в общността водачи с 15-20 годишен интернационален опит в ИТ промишлеността и с потвърдена философия за сполучлив управител в бранша ”, посочи Мечкова. Към тях ще се причислят и още одобрени в сферата експерти.

Александър Попов, член на борда на шефовете на Аppolica, има над 20 години опит с софтуерни компании в ролята на водач и инженер. През последните 10 години от кариерата си води екипи в бързорастящи бизнеси като Uber (България), Skyscanner (Великобритания, България) и Kayak (САЩ).

Серж Ованесян, вицепрезидент по инженеринг в Dext,  има над 15 години опит в софтуерния бранш (вкл. и като част от екипа на Telerik и Data Solutions), където заема софтуерни и лидерски позиции. В последните няколко функции той взе участие в оформянето на инженерната организация, която задвижва триумфа на Dext в света на счетоводството и бизнеса.

Програмата за подготовка на тийм водачи в софтуерната сфера е тримесечна и в нея са застъпени основни тематики като: ръководство на екипи, ефикасна връзка, тактика за развиване на експерти, тактики за обмисляне и осъществяване, метрики за отчитане на резултати, взимане на решения, ръководство на спорове, прехвърляне и други

Приемът в програмата е отворен до 12 август. Изисква се попълване на през уеб страницата на Академията и къс тест. Някои от претендентите могат да бъдат поканени и на изявление.

Тримесечното образование започва на 16 септември, а лекциите ще се организират два пъти седмично в онлайн формат. Това прави програмата подобаваща за съчетаване с други работни и персонални задължения. Практическият фокус на курса дава опция и за фирмите да влагат в развиването на чиновниците си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР