Уважаеми духовници, покайте се и изберете най-достойния за Сливенски митрополит!

...
Уважаеми духовници, покайте се и изберете най-достойния за Сливенски митрополит!
Коментари Харесай

Фолк певицата Бони: Покайте се и изберете най-достойният Сливенски митрополит

Уважаеми духовници, покайте се и изберете най-достойния за Сливенски митрополит! На нас, миряните, са нужни смирени и положителни хора, които да ни водят във вярата, а не сребролюбци. “ Това показа пред „ България Днес “ фолкпевицата Бони по отношение на

избора на нов Сливенски митрополит и сагата към бъдещия правоприемник на починалия епископ Йоаникий. Бони, която бе на крачка от успеха в „ Хелс китчън “, е родена и израснала в Сливен, а ярката й гражданска позиция по разнообразни публични проблеми свети и тук. „ Моля всички, които са в духовните среди, да загърбят разногласия, ползи, интриги и кавги, а вместо това да бъдат смирени и положителни, както приляга на Божи чиновници. Когото и от двамата кандидати да изберат, дано бъде по-достойният и подобаващият. Единият е млад, другият с доста повече опит, а всяко от двете има своите плюсове “, разяснява още Бони.

Още на 16 май „ България Днес “ първи разкри, че Знеполският свещеник Арсений е любимец за правоприемник на починалия Сливенски митрополит Йоаникий. 37-годишният свещеник е най-младият претендент за поста. Той е викарен свещеник на пловдивския епископ Николай и се явява „ неговият човек “ измежду кандидатите за овдовелия трон. Това се твърди интензивно в духовните среди, показа и пред „ България Днес “ още предходната седмица отец Иван Янков от Сливен, който разгласи гладна стачка поради касирания първичен избор и се разгласи в отбрана на отпадналия от конкуренцията свещеник на Поморийския манастир отец Йеротей. Потвърждението пристигна в неделя, когато Арсений събра 26 гласа от епархийските гласоподаватели в града под Сините камъни. Други 25 дадоха вота си за основния секретар на Светия синод - Мелнишкия свещеник Герасим.

Който пристигна, тежко му и горко, на новия митрополит. Защото има тежки обстановки, които би трябвало да преодолява, измежду които разделяне сред духовенството “, разгласи Варненският митрополит Йоан след оповестяване на резултатите. Идващата неделя синодалните старци би трябвало да разгласят името на новия сливенски епископ всред двамата.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР