Твърде амбициозно би било от моя страна да дам оценка

...
Твърде амбициозно би било от моя страна да дам оценка
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Не бих изключил, съвсем нерегламентирано, службите да подслушват политици

Твърде амбициозно би било от моя страна да дам оценка на службите. Разузнавателните служби нямат право да гледат във вътрешността по закон. Но в случай че става дума за ДАНС, военното контраразузнаване, военната полиция - те имат съображение да се занимават единствено с вътрешните процеси и да защищават страната от закани и събития, които биха могли да повлияят на националната сигурност. Това сподели в ефира на bTV Димо Гяуров, някогашен шеф на Националната разследваща работа.

" Не бих изключил, напълно нерегламентирано, службите да подслушват политици. Но би трябвало да си дадем сметка, че самите политици са отговорни. Защо? Ами ние към този момент имаме 4 години изминал мандат на главната конструкция, която би трябвало да се занимава с контрола върху СРС-тата. Така че - какво да чакаме? Дори самото Народно заседание не управлява службите по никакъв метод “, сподели още Гяуров във връзка с изтеклите записи от съвещания на " Продължаваме промяната “ и добави:

" Не съм сигурен, че записите са правени от службите, по-скоро с телефон от вътрешната страна, въпреки че едни от записите звучи като от закрепен микрофон “.

Във връзка с терзанията за съветски шпионаж измежду членове на една от партиите, които влизат в Народното събрание след изборите, той акцентира:

" Ако в Народното събрание влязат хора, за които има безапелационни данни и доказателства, че работят в услуга на непозната страна, по какъв начин те на следващия ден ще бъдат позволени до класифицирана информация, каквато имат по закон като депутати. “

Гяуров е безапелационен, че цивилен надзор върху службите би трябвало да има:

" Той е и добре регламентиран по света. У нас обаче няма. Класическата форма на подобен надзор е Народното събрание. Но ето догадка – един от тези господа, които се популяризират като съветски шпиони, влиза в Комисията за надзор над службите. “

" Не чух президента Румен Радев да е приказвал за наборна работа, и не би трябвало да се впечатляваме от покачване на тематиката. Тя е значима за нас. Прав е президентът, че младежите би трябвало да бъдат подготвени. На доста места в Европа се обмисля възобновяване на казармата “, счита Гяуров.

" Предложението на Путин не е съществено предложение. То е следващият пиар за вътрешна приложимост. Това дори е и обидно, и такава е и реакцията на Украйна “, разяснява той изискванията за реализиране на мир на Владимир Путин.

" Това издава по-нататъшните му планове – той няма желание, макар компликациите на фронта пред двете страни и компликациите пред съветската стопанска система, той продължава да води войната, като не се обрисува явен край “, добави Димо Гяуров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР