Макар и мачовете от основната схема в Ролан Гарос да

...
Макар и мачовете от основната схема в Ролан Гарос да
Коментари Харесай

Това е наша политика: Моресмо обясни защо Тийм и Халеп не са получили уайлд кард за Ролан Гарос

Макар и мачовете от главната скица в Ролан Гарос да не са почнали към момента, " мейджър " шампионатът във френската столица към този момент провокира съществени мотиви за полемики. В яблъка на раздора се трансфораха раздадените предложения за главната скица от Френската тенис федерация, която подцени огромни първенци от ранга на Доминик Тийм, Диего Шварцман, Симона Халеп, Ема Радукану и Каролине Вожняцки, като последните две дори не вземат участие в пресявките.

По тази тематика, или по-конкретно върху случая с Доминик Тийм, приказва именитата френска тенисистка и понастоящем директорка на Ролан Гарос - Амели Моресмо:

" Ние поставихме акцента си върху французите. В исторически проект за шампионата Ролан Гарос това се е случвало доста постоянно. Имало е няколко изключения, само че като цяло постоянно сме работили в услуга на френските тенисисти и тенисистки, както и на младите ни гении. При случая с Доминик ни беше ниастина комплицирано да му кажем: „ Ти ще играеш в. квалификациите, имайки поради какъв брой доста е постигнал в Париж, само че това е наша политика и не вършим изключения ".

Освен за двукратния финалист от Ролан Гарос, някогашната номер 1 показа и повода, заради която бе взето решението Халеп да не получи " уайлд кард ":

  " В един миг трябваше да решим. И го направихме. Тези решения също бяха доста сложни, само че ги взехме благодарение на президента на френската тенис федерация, Жил Моретен. Опитваме се да не поглеждаме обратно, защото разочарованието на  част от хората е неизбежно.

За случая с Халеп, която стана първенец на Ролан Гарос през 2018-та., отстраняването й за допинг, въпреки и понижено от 4 години на 9 месеца, явно натежа на везната. Ако Симона беше освободена от обжалването й пред спортния съд, може би щяхме да вземем друго решение. Днес тя не беше освободена. Предпочитахме да заложим на нови имена,  в сравнение с Симона, изключително вземайки под внимание всичко случило се. "

Източник: Eurosport

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР