За скандално откраднато дело в Апелативен спецсъд, научи Lupa.bg. Става

...
За скандално откраднато дело в Апелативен спецсъд, научи Lupa.bg. Става
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Откраднаха знаково дело от Апелативен спецсъд, крият манипулирани доказателства

За скандално откраднато дело в Апелативен спецсъд, научи Lupa.bg. Става дума за процеса против айтовските гардове Златко Кънев и Тихомир Петров. Изчезнали са два тома, в които са тъкмо доказателствата, които оневиняват двамата охранители, подсъдими за тежък побой.

Напоследък Златко Кънев печели дело след дело и в този момент му следва доста значимо правосъдно решение, само че доказателствата в негова изгода изчезват мистериозно и юриста му Ивайло Юруков е безапелационен, че те са откраднати. В момента Кънев лежи към момента в Централният софийски затвор и чака позитивно правосъдно решения, което да го изкара на независимост. 



Припомняме, че процесът е за изнудване и побой. Според обвиняването пострадали са били шефката на заведението „ Арт клуб “ в Айтос Валентина Василева, както и охранителят от компания „ Аватари “ Йордан Стойков. Последният даже е останал без дясното си око вследствие на физическо нахлуване.

Прокуратурата твърди, че в качеството си на охранители Кънев и Петров са рекетирали Василева да наеме тяхната компания VTA Security за сметка на „ Аватари ”. Криминалните действия били осъществени в интервала декември 2013 година – февруари 2014 година, настояват прокурорите. Златко Кънев обаче е безапелационен, че е почтен, а доказателствата против него са манипулирани. 

С екипа ни се свърза юрист Ивайло Юруков от САК - бранител на Златко Кънев, който бе наказан на 6 години затвор за нанасяне на тежка телесна щета на Йордан Стойков от Айтос. След обява в която пострадалия Стойков твърди, че от Министерство на вътрешните работи са манипулирали материалните доказателства и, че Кънев е бил наклеветен от служител на реда в закононарушение което не е направил, юриста му е пуснал искане до Върховен касационен съд за обновяване на наказателното произвеждане. В претекстовете за това са посочени няколко съществени меко казано смущаващи обстоятелството а точно:

1.Кънев е наказан на база единствено на ДНК експертиза която е осъществена на 17.04.2014 а проверяващия служител на реда по ДП-то е писал докладна до шефа на ОДМВР-Бургас на 12.04.2014, че по бухалка конфискувана от Кънев има ДНК от пострадалия Стойков, т.е. проверяващия е знаел 5 дни преди да е направена експертизата за резултатите от нея.
2. На снимковия материал по делото изработен при изземането на никое място не се вижда кръв по бухалката, с която е обичай потърпевшият, освен това първия проверяващ служител на реда установи липса на кървави ви следи, само че месеци по късно в обвинителния акт се сочи,че цялата е в кръв.
3. В обвинителния акт се приказва за проби взети от два тампона а не от бухалка.
4. Най-важното в цялото дело няма протокол за съответно конфискувана ДНК проба,от там и въпроса по какъв начин и какво сравняваха в експертизата?
След като всичко това е изложено в искова молба до Върховен касационен съд и след инспекция от страна на юрист Юруков излиза наяве, че томовете с доказателствената част са били откраднати от Апелативния познавач съд на 30.01.2024. С тези си дейности някой се пробва да прикрие следите за набеждаване в закононарушение на подзащитния ми Златко Кънев, счита юрист Юруков.

" Вече са сезирани Върховна прокуратура, Софийска градска прокуратура, Столична дирекция на вътрешните работи, Върховен касационен съд, Бургаска окръжна прокуратура, ПОСОЧИЛИ съдебномедицинска експертиза ПОЛИЦАЯ ВИНОВЕН ЗА МАНИПУЛИРАНЕ НА ДОКАЗАТЕЛСТВАТА И ПОДВЕЖДАНЕ НА ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА и се надяваме подзащитния ми да бъде освободен неотложно тъй като лежи към този момент 3 години почтен в пандиза ", сподели пред Lupa.bg.



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР