Новият министър на отбраната Андрей Белоусов е ръководил дейността на

...
Новият министър на отбраната Андрей Белоусов е ръководил дейността на
Коментари Харесай

ЦЕНТЪР ЗА ДОСИЕТА: Новият военен министър на РФ - близък до покойния Пригожин и до Вагнер

Новият министър на защитата Андрей Белоусов е управлявал активността на Пригожин, общувал е тясно с някогашния началник на ЧВК " Вагнер " и е изучавал " вероятностите " на ЧВК в Русия, написа проверяващият план " Център за досиета ", който получи достъп до имейл архива на новия министър и приказвал със свои познати.
От 2013 до 2020 година, когато Белоусов беше асистент на президента по стопанската система, той се занимаваше с разнообразни въпроси на армията. „ Той и Пригожин от време на време седяха напряко прегърнати – естествено, говореха си на „ ти “, „ Жен “ и всичко това, работните им срещи напомняха фамилни събирания с чай “, сподели източникът на „ Досие “.
Срещите с Белоусов и неговите подчинени също са в персоналния календар на Евгений Пригожин, който е разполагаем на следователите.
Интересът на Белоусов към ЧВК се удостоверява от персоналните му документи, написа Досие. През 2018 година той изследва вероятностите за развиване на ЧВК в Русия, в отчета си до Белоусов се показва, че на фона на нов кръг от борба сред Русия и Съединени американски щати и Англия и разширението на „ сивите зони “ на интернационалните конфликти;, ЧВК стават изключително значими и би трябвало да се образуват „ под цялостния надзор на страната “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР