Наскоро обявеното решение на Apple да започне да използва собствените

...
Наскоро обявеното решение на Apple да започне да използва собствените
Коментари Харесай

Главният оперативен директор на Apple проведе тайни преговори с TSMC относно пускането на AI чипове

Наскоро оповестеното решение на Apple да стартира да употребява личните си процесори M2 Ultra като част от своята сървърна инфраструктура може да е единствено първата стъпка към основаването на профилирани чипове за ускорение на изкуствения разсъдък. Според слуховете, изпълнителният шеф на Apple неотдавна е посетил Тайван, с цел да организира диалози с TSMC по отношение на вероятността за стартиране на AI чипове.

Както беше маркирано от Economic Daily News, по време на пътуването си до Тайван, основният действен шеф Джеф Уилямс се е срещнал с основния изпълнителен шеф на TSMC CC Wei. Срещата не е била необятно разгласена и се е считало, че е отдадена на разискването на опцията TSMC да откри контрактно произвеждане за лични чипове на Apple за сървърно основаните системи с изкуствен интелект. Ръководителите също са разискали опциите на TSMC в пакетирането и тестването на чипове със комплицирани пространствени оформления. Последните, както знаете, през последните месеци бяха съвсем напълно ориентирани към облекчаване на търсенето на чипове за изчислителни ускорители на Nvidia.

Apple ще употребява обещаващите сървърни чипове в личната си изчислителна инфраструктура, само че заради високите разноски няма да ги популяризира в сегмента на потребителските устройства. Всъщност те в никакъв случай няма да се появят на свободния пазар. Apple остава един от най-големите клиенти на TSMC; обичайно първи получава достъп до новите софтуерни процеси на този реализатор. Тази година приходите на TSMC от даване на услуги на Apple ще приближат рекордните 19 милиарда $, съгласно някои специалисти.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР