92-ма музиканти останаха без парични награди от Министерство на културата

...
92-ма музиканти останаха без парични награди от Министерство на културата
Коментари Харесай

Фънки: Нищо не съм очаквал от държавата

92-ма музиканти останаха без парични награди от Министерство на културата научи HotArena.

Те попаднаха във втория лист с изявени имена, които да получат парични помощи. Той по този начин и не стигна до Kомисията по просвета и медии в Народното събрание. Няма и решение на Народното събрание преди края на мандата и такова не може да бъде взето от служебния кабинет. Служебното държавно управление обаче изплати парите вкупом за няколко месеца на хората от първия лист, за които имаше време да бъдат утвърдени. Сред тях са Васил Найденов, Етиен Леви, Митко Щерев, Данчо Караджов и още доста други. Във втория лист са имената на Фънки, музикантите от ФСБ, част от артистите от Тоника Сухопътни войски, Георги Христов, Деян и Бойко Неделчеви и други.

„ Вече даже съм не запомнил за това. Приемам цялото това нещо като подбив. Все отново живеем в България. Тук никой не дава, изключително за музика или изкуство. До гуша ми е пристигнало от този работа “, отсича пред „ България Днес “ Димитър Ковачев.

Милица от Тоника Сухопътни войски споделя, че нито се надява, нито чака. „ Сега нещата не зависят от министъра и стоят по друг метод. Нищо не е ясно още. Ние хората на културата сме последната им грижа “, споделя Милица.

Положително надъхан е Благовест Аргиров. Той има вяра, че нещата могат да се подредят по верния метод и най-после да няма ощетени. „ Мога да кажа единствено, че вярата умира последна “, съобщи Благовест.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР