30 Март Американският университет в България (АУБ) стартира регистрация за

...
30 Март Американският университет в България (АУБ) стартира регистрация за
Коментари Харесай

Американският университет започва записването за AUBG MultiTalent Quest 2021

30 Март
Американският университет в България (АУБ) започва регистрация за първия кръг на петото издание на надпреварата AUBG MultiTalent Quest. Кандидатстването е напълно онлайн, а крайният период за записване е 13 април. Финалите ще се проведат през септември в кампуса на университета в Благоевград и ще съвпаднат с тържественото отбелязване на 30 годишнината на университета. АУБ и Асоциацията на възпитаниците му поемат разноските по провеждането на събитието и обезпечават наградния фонд за спечелилите. За първи път огромната премия е цялостна стипендия за четирите години на образование в АУБ. Стипендията е подаяние от ученик на АУБ - Дилян Павлов, съосновател на Dynamo Software.

AUBG MultiТalent Quest е неповторимо интернационално мултидисциплинарно съревнование за възпитаници от 11-и клас, които владеят британски език на най-малко високо приблизително равнище, имат отлична обща просвета, знания и качества в голям брой университетски, изобретателни и спортни дисциплини.

Кандидатстване и осъществяване на AUBG MultiTalent Quest:

Първи кръг: кандидатстване онлайн до 13-и април 2021 година:
онлайн формуляр с включен междинен триумф от 9-и и 10-и клас
изобретателно 2-минутно видео-CV; онлайн-тест по британски и обща просвета в региона на филантропичните, обществените и точните науки.

Втори кръг: ще се организира хибридно на 10-12 септември в кампуса на АУБ - 3 наложителни дисциплини (математика, диспути, обществено предприемачество) и 1 една избираема (изкуства или спорт).

Наред с огромната премия (пълна стипендия) са планувани и други просветителни и предметни награди.

Оригиналната концепция за AUBG MultiTalent Quest се заражда в разговор сред Асоциацията на възпитаниците на АУБ, студенти, преподаватели и чиновници. Състезанието се преглежда като опция за създаване на справедливо самочувствие у добре образованото, надарено и обществено отдадено младо потомство на Балканите - тези, които ще донесат положителна смяна за икономическите и обществени желания на обществото в страните от района. Миналата година вторият кръг на надпреварата се организира през септември и заради пандемичните ограничения състезателите имаха опция да изберат дали да дойдат в кампуса на АУБ или да вземат участие онлайн. Тази опция води до интерес към присъединяване и на претенденти отвън Балканите. Конкурсът освен ревизира знанията в области като математика и британски език, само че и информационни умения, екипна работа, ръководство на времето и обществена ангажираност. Тази специфичност го прави неповторим спрямо другите училищен надпревари, фокусирани върху една сфера. AUBG MultiTalent Quest се стреми да пресъздаде същинския живот, защото професионалното развиване през днешния ден не зависи от познанията единствено в една академична дисциплинираност.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР