2243 нови заразени за вчерашния понеделник, 29,3% положителни тестове и

...
2243 нови заразени за вчерашния понеделник, 29,3% положителни тестове и
Коментари Харесай

Слатински: Коронавирусът расте с огромен темп, а държавата е на автопилот

" 2243 нови инфектирани за вчерашния понеделник, 29,3% позитивни проби и 42 умряли!!!!
Абсолютни върхове и в трите случая...
Нека за момент да се замислим – за вчерашния понеделник имаме имаме:
42 нови умряли от вируса
(за цялата предходна седмица те бяха 108);
Така умрелите от вируса станаха 1136.
65 нови инфектирани медицински служащи
(за цялата предходна седмица те бяха 332);
Така инфектираните медицински служащи станаха 1948.
94 инфектирани постъпили в лечебни заведения
(за цялата предходна седмица те бяха 536);
Така постъпилите в болница станаха 2130.
Плюс 149 в интензивните отделения в неистова борба за живота.
913 нови инфектирани в София
(за цялата предходна седмица те бяха 2959).
Така инфектираните в София станаха 11876.
Ако продължаваме по този начин, то през тази седмица:
Ще стигнем 200 нови умряли през тази седмица.
Ще стигнем 400 нови инфектирани медицински служащи.
Ще стигнем 600 нови инфектирани постъпили в лечебни заведения.
Ще стигнем 4000 нови инфектирани в София.
Следва още малко статистика.
Вижте първите пет понеделника по брой инфектирани:
1. 26 октомври – 2243.
2. 19 октомври – 1024.
3. 12 октомври – 587.
4. 28 септември – 216.
5. 3 август – 204.
Съзирате ли плануваното още преди две седмици от мен повишаване на инфектираните като по геометрична градация (2 по 2 по 2 по 2)!?
Тогава какво да чакаме след 7 дни? 250, 500, 1000, 2000, 4000?
Значи 4000? Лошо, Седларов, лошо… ", специалистът по национална сигурност Николай Слатински с обява в обществените мрежи. И добави:
" Ето върховете за обособените дни от седмицата:
За понеделниците върхът е към този момент 2243 – на 26 октомври.
За вторниците върхът е 1336 – на 20 октомври.
За срèдите върхът е 1472 – на 21 октомври.
За четвъртъците върхът е 1595 – на 22 октомври.
За петъците върхът е 1589 – на 23 октомври.
За съботите върхът е 1043 – на 24 октомври.
За неделите върхът е 395 – на 18 октомври.
Тази седмица лиши върха за понеделник на предходната хиперрекордна седмица и го направи със сразяващ брой нови инфектирани – двойно повече от единствено преди 7 дни!
Пред нас е блеснала бедата!
Защо пиша толкоз настоятелно, така непрекъснато и по този начин разголващо душата ми?
Защото ескалацията на вируса у нас е (и) управнически проблем.
Държавата е на автопилот. Не става единствено с мятане на пари през прозорчето на джипката, би трябвало и ум.
Властта не просто бе дресирана за тези 10 години да извършва волята на ББ. Не единствено се разроиха и развъдиха мини-ББ-чета на всички нишва и във всички процеси на ръководството.
Случи се нещо още по-страшно.
Всички във властта на всички равнища и всички процеси започнаха да мислят и виждат нещата като ББ. Това е една всеобща ББ-изация на властта.
Де що имаше умни и изобретателни персони във властта, изгубиха чувствителността и сетивността си, започнаха да считат, че измислената ББ-реалност е действителната РБ-реалност. И освен заживяха в нея, само че и престанаха да усещат и осезават действителната действителност.
Това е извънредно неприятен, съгласно скромното ми персонално мнение, властови ББ-синдром.
Цялата страна стана пленник на комплексите, некомпетентността, его-то и нарцисизма на един-единствен човек!
И всяко различно мислене се смачква, всяка подготвеност се смазва, всяко предпочитание да се назоват нещата с същинските им имена ражда властови яд, всеки, който си поставя главата в торбата да каже, че ръководството е голо, поема опасности в това число за хляба и специалността си!
И върви едно поддакване на ББ;
Да, ББ!
Ама несъмнено, ББ!
Както кажете, ББ!
Веднага, ББ!
Немедленно, ББ!
Гениално, ББ!
Уникално, ББ!
Днес, задължен съм да го кажа, съм малко по-спокоен в персонален проект.
Днес аз ще чета лекциите си от у дома, от персоналния си преносим компютър. И това е дочаканото най-накрая рационално решение, то се отнася и за моите сътрудници. Когато имаме лекции, ще ги четем от вкъщи. През останалото време... ще вървим по половин ден на работа.
Доста време трябваше да мине, с цел да се случи толкоз близкото до акъла - да се четат лекциите по този начин, както съвършено правихме 4-5 месеца тогава, когато инфектираните бяха 15 пъти по-малко. А в София - 30 пъти по-малко.
Винаги съм считал, че би трябвало да се върви преди казуса, преди рецесията, преди бедата. Да не се вършат нещата безразсъдно, само че пък напук. Да не се тича след казуса, след рецесията, след бедата.
Силните и смелите стратегически мениджъри изпреварват събитията, имат системи за ранно сигнализиране и стратегии за предварителна защита. Те не вземат решенията си по насила, изнудени от казуса, от рецесията, от бедата. Те са най-малко един ход преди тях.
В този смисъл ние би трябвало да продължим да се опитваме - и тъкмо това е смисълът на моето безпокойство, на моето писане и говорене - да предвиждаме и се готвим за идващото Лошо, а не да го оставяме то да ни постанова волята си, да ни води за носа.
Именно за това чакам повече властова мъдрост. Защото въпреки и вярно, не е най-хубавото това решение, което още на следващия ден ще остарее. Властта на всички равнища и във всички процеси олеква, в случай че в понеделник взема едно решение, което във вторник към този момент би трябвало да се добави, в сряда би трябвало още да се промени, в четвъртък това решение в понеделник стартира да наподобява като незадоволително премислено и осмислено, като безбожно остаряло.
Не бива да си вършим сметки без клъчмар, не е рационално да губим време и да даваме самодейността на Лошото. Лошото от това се храни – от закъснели решения, от половинчати ограничения, от липса на предвидливост, от неявяване на увереност, от бягане след процесите и носене по вълните на случая и случайността.
Ако аз имах власт, от която да зависят здравето и живота на избрани хора – 6, 60, 600, 6000, 6 000 000
(да, незабавно да уточня, че съм завършил с политиката вечно и със устрема към властови позиции до края на живота си),
аз щях да следа къде ли не, да диря с фенера на управническата си воля точно такива като мен – които за разлика от останалите не мълчат, които, за разлика от болшинството, не се опасяват да си кажат мнението, които, за разлика от множеството, напрягат сивото си вещество, които, за разлика от главната маса, се пробват да надникват в бъдещето.
Та нали с изключение на другото, и това преподавам – стратегическо прогнозиране и сценарийно обмисляне!
Властта не е: Искам това и по този начин да бъде и по този начин и това ще бъде!
Властта е висша просвета! Това, че имаш компетенциите да заемаш властово кресло, не значи, че имаш компетентността да правиш, това, което е в кръга на отговорностите, присъщи на това властово кресло.
Тук човек би трябвало да работи над себе си, няма кой да ти надгради качествата, кому да възложиш тази задача! Тук няма шерпи, които да ти донесат раницата на властовия Еверест, тук има стратегически екипи, които дружно месят проблематичното тесто, а се отличават единствено по отговорността, която всеки носи. И за множеството отговорност се поставят - и повече власт, и повече пари, и повече привилегии, и повече популярност.
Тук би трябвало да се дирят хора, които се надигат на пръсти и поглеждат към утрешния ден. Такива хора са точно част от системата за ранно сигнализиране. И те са капитал за властника, а не бодил в петата или трън в задните елементи.
Това са хора, които могат да синтезират познания от дребното информация, способни са от нищото даже да извадят капчицата разсъдък, в положение са от тоновете руда процеси и събития да извлекат зрънцето злато. Или най-малко да се опитат да създадат това...
Някога надничащите в бъдещето и опитващите се да предвиждат Касандри са били освен нечути, а даже и изнасилвани от всякакви самоуверени еднокнижни или нула-книжни Аякси.
 Как се лекува Борисов от COVID-19 и по какъв начин се усеща - Фейсбук с нова порция жестоки мнения (СНИМКИ) Как се лекува Борисов от COVID-19 и по какъв начин се усеща - Фейсбук с нова порция жестоки мнения (СНИМКИ)
След новината, че през днешния ден (27 октомври) към момента няма смяна в здравословното положение на премиера Бойко Борисов, последва вълна от комен...
Сега най-малко това не се прави.
Но никой не е прокопсал с опитите си да надникне зад хоризонта или да впери очи към това, оето е на хоризонта.
Абсолютно неуместно е да се мисли, че моите опити да проучвам обстановката и да върша прогнози, моята борба за здрав разсъдък и най-малко малко подготвеност в ръководството са резултат от его, от неприятен темперамент, от „ ни се води, ни се кара “, от знам ли още какво?!
Аз и такива като мен сме последните мохикани на шилото на науката и разсъдъка, на мисълта и взирането напред, които единствено по този начин осмислят своя житейски път – да се пробват да бъдат потребни, да минимизират вредите на некомпетентните решения, на модела на властово държание: Държавата (институцията) – това съм аз!
Ние не търсим премия, не желаеме да възкликнем на следващия ден: Аз нали ви споделих!
Ние не се стремим към благосъстояние и пари.
 Министерство на здравеопазването: Карантината е идентична за всички, без изключения Министерство на здравеопазването: Карантината е идентична за всички, без изключения
„ Във връзка с изявления в медиите, че продължителността на карантината ще бъде понижена за съответни лица, ви осведомяваме, че по...
Ние нямаме политически упоритости.
Ние сме от измиращата кръвна група на тези, които ги боли за България (за институцията) от конската доза непрофесионализъм и неналичието на управническа дългозооркост и властови здрав гръбнак и най-важното, които не се боим да си кажем мнението на глас, стига да сме уверени, че би трябвало да го създадем и сме задължени от полезностите си да го създадем!
След нас ще останат единствено такива като тези, които сега са заобиколили ББ и го гледат правдиво в очите, седят влюбено на задни лапки пред него, като в това време намират метод да мърдат безропотно и покорено опашчици в символ на единодушие и безконечна любов.
Понеже считам, че България (институцията) има потребност от такива като нас, като мен, на мен не ми пука кой по какъв начин се гневи, че ни има. Защото на своите 64 плюс години аз мога да си разреша прескъпия разкош да съм свободен и освободен човек! Вътрешно свободен човек и външно освободен от несвободите човек.
Ние, такива като мен можем да бъркаме в прогнозите си от време на време, само че в никакъв случай не бъркаме, че се осмеляваме – на инат на персоналната полза – да ги вършим публично притежание.
Така не даваме на властниците да кажат – не знаехме, не чухме, не видяхме, никой не ни сподели, никой не ни предизвести, никой не ни оказа помощ, никой не планува това, което ще се случи и по тази причина не можахме да се подготвим за него! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР