2023-а беше годината, в която жените заеха челни позиции в

...
2023-а беше годината, в която жените заеха челни позиции в
Коментари Харесай

От Тейлър Суифт до момичешка математика: Как жените превзеха икономиката

2023-а беше годината, в която дамите заеха челни позиции в секторите на световната стопанска система.

Нежният пол се прояви с цялата си мощ и накърнимост, просветеност и храброст, с всичките си странности и страсти в света на огромните финанси.

Във всяка обстановка, когато ставаше въпрос за пари и власт, дамите реализираха пъклен доста дружно, написа в разбор по тематиката FastCompany и се аргументира с пет съществени фактора за триумфа им.

Икономика " от дами за дами "

Ако името ви е Бионсе, Тейлър или Барби, заемате върха.

Печелите спомагателни точки, в случай че сте провокирали икономическо земетресение с пари, изхарчени за нещо толкоз неповторимо занимателно и феминистко като концерт или филм на горепосочените.

Възходът на математиката за девойки

Момичешката математика стана вайръл акция против финансовия позор, който дърпаше обратно нежния пол от десетилетия наред.  Тенденцията включва постове в обществените мрежи от дами, които си разменят вицове за вътрешните калкулации, които вършат, с цел да обяснят от време на време наивното си държание.

Това не е толкоз " математика ", колкото, да речем, вътрешна женска логичност, постоянно неразбираема, само че постоянно занимателна.

Някои образци за " момичешка математика " включват:

" Момичешката математика всъщност е признанието, че времето, удобството и парите са взаимозаменяеми валути ", написа инфлуенсърът Имани Барбарин в X.

Предполага се, че това е смешка, и както всички смешки, тя не е за всеки. Или разбирате концепцията за момичешка математика, или не, и не си коства да се разстройвате прекомерно, в случай че сте от втория лагер.

Силата на дамите вложители

86% от дамите обявиха пред Ellevest, че вложението ги кара да се усещат " мощни " и че " имат надзор над бъдещето си ".

Ако през годината на забележителна пазарна волатилност и " блестящи нови трендове в вложението ", вие също сте почнали да инвестирате или сте запазили курса и сте почувствали силата на своята финансова еластичност, бройте се в листата на сполучливите дами.

Мейнстрийм на паричните консултанти при бракоразвод

Ако четете това, обичаната ви двойка звезди евентуално се е разделила тази година.

Но " лятото на разводите " хвърли светлина върху въпроси, свързани с парите и брака, считани за табу, с цел да бъдат обсъждани.

Вече не е по този начин. Финансовите съвещания при бракоразвод съществуват и дамите са в по-добро състояние поради тях.

Женската упоритост на работното място

Жени оглавиха огромни новинарски издания. Жените основни изпълнителни шефове (най-накрая) са повече от сътрудниците им с риза и панталони.

Работят по-добре с най-хубавата си другарка и стигаме по-далеч, когато играят дружно.

Всички тези достижения акцентират една неопровержима позиция: Когато дамите са уверени в себе си, те могат да процъфтяват - и светът също.

Гледайки към идната година, от всички нас зависи да не забравяме, че миналите 12 месеца не са просто проблясък за дамите, парите и властта. Можем да превърнем това в новото обикновено събитие – от дами, за дами и по този метод в по-светло бъдеще за целия свят, добавя FastCompany.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР