Джеф Уилямс, оперативен директор на Apple, е потенциален наследник на

...
Джеф Уилямс, оперативен директор на Apple, е потенциален наследник на
Коментари Харесай

„Тим Кук на Тим Кук” - това ли е бъдещият шеф на Apple?


Джеф Уилямс, действен шеф на Apple, е евентуален правоприемник на Тим Кук отпред на компанията (снимка: Apple)

Тим Кук, актуалният изпълнителен шеф на Apple, рано или късно ще напусне поста си. Кой ще го размени? Журналистът Марк Гърман назова евентуалния правоприемник на Кук.

Според него, бъдещият началник на Apple ще се назовава Джеф Уилмс, сега основен действен шеф на ИТ колоса от Купертино. Той дава отговор за всички интервенции на компанията, както и за веригата за доставки.

Уилямс постоянно е именуван „ Тим Кук на Тим Кук ”, защото неговата биография е сходна с тази на Кук – започвайки с работата в Apple, възпитанието в полезностите на американския юг и и приемане на степен в университета Дюк.
още по темата
От друга страна, Уилямс може да не е подобаващ за началник на Apple, заради възрастта си. Той е единствено две години по-млад от Кук, тъй че, в случай че актуалният CEO на компанията се задържи още дълго на поста си, неговата кандидатура ще се обезсмисли.

Гърман, публицист на Блумбърг и прочут инсайдер, разяснява и друго име, спрягано за възможен правоприемник на Тим Кук. Това е Крейг Федериги, който дава отговор за създаването на програмен продукт. На него обаче му липсва бизнес проницателността, нужна за ръководство на цялата компания, счита Гърман.

Друг сериозен кандидат е Джон Тернус, старши вицепрезидент на Apple за хардуерното развиване. Той се причисли към управителния екип на компанията едвам през 2021 година, само че се издигна доста бързо в йерархията. 

В момента Тернус работи по направленията Mac, iPad и AirPods, като неотдавна добави iPhone и Apple Watches в своята сфера на ръководство. На процедура той дава отговор за съвсем целия микс от хардуер, генериращ доходи на Apple.

Същевременно, Тим Кук не е подложен на никакъв напън и може да остане отпред на Apple още много време, прецизира Гърман.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР