Съдържатели на ресторанти и магазини в Женева се подготвяха днес

...
Съдържатели на ресторанти и магазини в Женева се подготвяха днес
Коментари Харесай

Частично затварят Женева заради COVID-19

Съдържатели на ресторанти и магазини в Женева се подготвяха днес да ги затворят заради новите ограничителни мерки в швейцарския град и кантона, които са по-строги отколкото на други места в страната, съобщи БТА.

Болниците в Женева са препълнени и предстои транспортирането на пациенти в други по-слабо засегнати от епидемията кантони.

Заради икономическите щети вследствие на мерките през пролетта федералното правителство възприе след това курс, различен от политиката на съседните Германия и Франция, за да избегне нови спирания на икономическата дейност.

Напоследък в кантон Женева с половин милион население има по над хиляда нови случая на коронавирус на денонощие, което е сред най-високите равнища на глава от населението в Европа. От тази вечер в кантона е забранено събирането на повече от 5 човека на едно място при някои изключения.



Но за разлика от пролетта сега училищата остават отворени. Като признак, че положението с влошава, днес генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус обяви, че е имал контакт с човек, заразен с COVID-19.

СЗО и още редица международни организации, включително европейската централа на ООН, са базирани в Женева, отбелязва Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14299  Кметът на Габрово е с ковид Кметът на Габрово е с ковид  Борис Джонсън отбрани решението за цялостна карантина на Англия Борис Джонсън отбрани решението за цялостна карантина на Англия  Линейки с заболели от COVID-19 чакаха 4 часа пред МБАЛ Бургас Линейки с заболели от COVID-19 чакаха 4 часа пред МБАЛ Бургас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР