Изследване на специалисти от Кингс колидж в Лондон, Великобритания, установи,

...
Изследване на специалисти от Кингс колидж в Лондон, Великобритания, установи,
Коментари Харесай

Учените откриха кои хора са податливи на психически разстройства

Изследване на експерти от Кингс колидж в Лондон, Англия, откри, че хиляди секвенции на вируси на антични инфекции, открити в мозъка на актуалните хора, способстват за податливостта към психологични болести като шизофрения, биполярно разстройство и меланхолия, заяви електронното издание " МедикълЕкспрес ". Резултатите са оповестени в профилираното издание " Нейчър комюникейшънс ".

Около осем на 100 от нашия геном са секвенции на човешките ендогенни ретровируси (HERVs), резултат от антични вирусни инфекции, върлували преди стотици хиляди години. До наскоро се смяташе, че тези " фосилизирани вируси " са просто отпадъчна ДНК, без изключително значение за човешкото тяло. Благодарение на напредъка в генетичните проучвания учените в този момент откриват къде се намират тези ретровируси на човешката ДНК и какви функционалности имат.

Изследването употребява нов и благонадежден метод са оценка на това по какъв начин генетичната неустойчивост към психологични разстройства лимитира резултата си върху експресията на античните вирусни секвенции, които се намират в генома на актуалния човек. Резултатите ни сочат, че тези вирусни секвенции играят доста по-важна роля в човешкия мозък, в сравнение с се смяташе до момента. Специфични HERV профили се свързват с нарасналата податливост към някои психологични разстройства, сподели доктор Тимъти Пауъл, старши съавтор на проучването и старши преподавател в Института по психиатрия, логика на психиката и невронауки в Кингс колидж.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР