Република Сръбска ще изготви споразумение за мирно разединение през следващите

...
Република Сръбска ще изготви споразумение за мирно разединение през следващите
Коментари Харесай

Нова държава се появява в Европа, вижте къде КАРТА

Република Сръбска ще изготви съглашение за спокойно разцепление през идващите 30 дни, което ще изпрати на Федерация Босна и Херцеговина. Това съобщи министър председателят на районен съд Радован Вишкович.

„ Не желаеме спорове. Това не е разединение, а спокойно обособяване. Ако някой ни счита за геноцидна нация, няма причина за взаимно битие “, сподели Вишкович, като уточни, че актуалната обстановка е разследване от резолюцията за Сребреница, която ще бъде разисквана в Общото заседание на Организация на обединените нации.

На 22 май президентът на Република Сръбска Милорад Додик също предложи съглашение за спокойно разцепление.

Лидерът на босненските сърби твърдо отхвърли, че клането в Сребреница през 1995 година на хиляди мюсюлмански мъже и момчета е било „ геноцид “ преди гласуването в Организация на обединените нации дали да се провежда годишно интернационално честване.

Додик съобщи, че неговата администрация ще откаже да признае резолюцията. „ В Сребреница не е имало геноцид “, съобщи Додик на конференция в Сребреница. Ако Организация на обединените нации утвърди резолюцията, неговата администрация „ няма да я одобри “.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР