Част от засегнатите площи от марокански скакалци на територията на

...
Част от засегнатите площи от марокански скакалци на територията на
Коментари Харесай

Мароканските скакалци опостушават Черноочене

Част от засегнатите площи от марокански скакалци на територията на община Черноочене към този момент са обработени с препарати, сподели за Българска телеграфна агенция кметът на общината Айджан Ахмед.

Пръскането е по отношение на оповестения каламитет на територията на област Кърджали от министъра на земеделието и очертаните мерки от Областната епизоотична комисия в началото на седмицата. На съвещанието на епизоотичната комисия бе регистрирано, че засегнатите площи са близо 20 хиляди дка, като близо половината са на територията на община Черноочене.

По думите на кмета Айджан Ахмед се третира с препарати авиационно, с два хеликоптера. Днес обработените площи са на територията на осем обитаеми места, измежду които Женда и Комунига. Според кмета, към този момент се вижда резултат от подхванатите ограничения.

Пръскането ще продължи на територията на общината и на следващия ден, когато ще бъдат обхванати всички останали наранени обитаеми места, измежду които селата Яворово, Свободиново и Стражница.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР