1.09Почистване в Природен парк Беласица. Ежегодното почистване на екологично сдружение

...
1.09Почистване в Природен парк Беласица. Ежегодното почистване на екологично сдружение
Коментари Харесай

Календар | Актьори четат Валери Петров; Реките на София; Алея на книгата

1.09
Почистване в Природен парк " Беласица ". Ежегодното разчистване на екологично съдружие " За Земята ", което всяка година се организира на друга планина, този път потегля от хижа х. " Лопово " в Беласица. Търсят се доброволци, които да оказват помощ за събиране на отпадъци във вековните кестенови гори. Организаторите са уговорили места за къмпингуване и вегетарианска храна. Предвиден е и преход към х. " Конгур " и разчистване на региона. Детайли на:, за контакти и въпроси: Данита Заричинова, имейл:
1.09
Почистване в Природен парк " Беласица ". Ежегодното разчистване на екологично съдружие " За Земята ", което всяка година се организира на друга планина, този път потегля от хижа х. " Лопово " в Беласица. Търсят се доброволци, които да оказват помощ за събиране на отпадъци във вековните кестенови гори. Организаторите са уговорили места за къмпингуване и вегетарианска храна. Предвиден е и преход към х. " Конгур " и разчистване на региона. Детайли на:, за контакти и въпроси: Данита Заричинова, имейл:
1.09
Концерт на Manu Chao. Българските почитатели ще имат щастието да чуят за четвърти път френския артист, с испански корени, Manu Chao онлайн. Този път концертът му ще е акустичен, През 1987 дружно с брат си Антоан основават групата " Мано Негра ". След това продължава със соло кариера, а сингълът му Bongo Bong през 1998 го прави знаменит, a албумът Clandestino, който се появява на пазара същата година, придобива платинен статус. В Stroeja Open Air Music Bar, начало 20 ч.
1-3.09
Реките на София. Четвъртото издание на фестивала се концентрира върху Перловската река в Южен парк 2, с цел да почисти и притегли хора към пространството към Регионалния център за модерно изкуство " Топлоцентрала ". Програмата е на няколко подиуми и включва етно група 4ЕТНО, Иван Шопов, групата The Science, уличните музиканти JamBure. Провокации и смешки от Inside joke Stand up comedy, късометражно кино за обучение. Очакват се още циркови, научни и арт работилници, йога, хендмейд базар и отборно съревнование с въпроси за ботаника, екология и география. Край Перловската река, до " Топлоцентрала ". Детайли на:
1-3.09
Фестивал на хвърчилата. Над местността Малкото море, южно от Фара на нос Шабла, ще се развеят пъстри и разнородни хвърчила. Паралелната стратегия включва осъществявания на детски танцови и музикални сформира, екскурзия с локален лидер около скалните явления на с. Тюленово, концерт на " Мери бойс бенд " и " Фара бенд ". Ще гостуват ни демонстратори на артистични модели хвърчила от Естония, Гърция, Турция и България. Ще се организират работилници и арт ателиета за деца, а на място ще има и щандове с храна и питиета. В местността Малкото море, южно от Фара на нос Шабла
Реклама 1-3.09
Ултракрос триатлон " Лъвско сърце ". За осма поредна година надпреварата се организира в две категории " Ултра " и " Щафета ", а участниците могат да се пробват независимо или в отборно предизвикателство от двама или трима. Етапите включват 3 км плуване в залив " Перла ", 116 км планинско колоездене из Странджа и 21 км тичане по пътеки с обща отдалеченост 140 км. и общо контролно време от 13 часа. Трасето около резерват минава през забавни пътеки, тракийски светилища и гледки, които си заслужават. Тръгване от плаж " Перла ", Приморско, регистрация на:
1-6.09
" Двама са малко, трима са доста. " Международният куклено сценичен фестивал ще има представления за деца и възрастни с изключение на в Държавния куклен спектакъл на Пловдив и в три изнесени подиуми навън в кварталите " Коматево ", " Кършияка " и " Тракия ". Откриването е с " Парченца от Луната " в петък, от 11:45, а през идващите вечери. от 21:00 ч. на Открита сцена на ДКТ Пловдив ще има концерти изненада. Цялата стратегия на:
4.09
Поетите и Валери Петров. Поредицата " Поетите Live " събира артисти, които четат лирика, този път текстовете са на Валери Петров, водени от най-хубавите му текстове за морето, показани на варненския бряг. Негови стихове ще изпълнят Владо Пенев, Весела Бабинова, Захари Бахаров, Иван Бърнев, Луиза Григорова-Макариев, Малин Кръстев, Теодора Духовникова и други Във Варна, в клуб " Ментол ", начало: 20:30, билетът не обезпечава седящо място
4-10.09
Алея на книгата. Редовното есенно книжни събитие и тази година ще се организира преди първия образователен ден по бул. " Витоша " и пред НДК. Десетки издателства ще покажат най-новите си попълнения и ще предложат срещи с създатели, сключване на книги с подписи, както и разнообразни понижения. Като част от съпътстващата стратегия, на 5 септември ще бъде премиерата на " Сбогом, и спри на студено " от Робърт Фрост (изд. " Жанет 45 " ) в Американски център на Столичната библиотека, с присъединяване на Зорница Христова и редактора проф. Александър Шурбанов. А на щанда на изд. " Ерове ", можете да откриете преди малко излязлата книга " Пермафрост " по аудиосериала, от създателя на " Мамник " Васил Попов. По бул. " Витоша " и пред НДК
Реклама 5-7.09
Shared Space. Гьоте институт провеждат фестивал за " музика в действително време " (Echtzeitmusik). Включени са разнообразни стилове: музика, изпълнявана на принадлежности, основани от самите актьори, електро-акустична музика, траш-поп, пърформанс, саундарт и така нататък Програмата е с аудио-визуални съоръжения и концерти: Сабине Фогел на флейти, електроакустични уреди, Лена Черниявска и Ноа Кей Чои - изобразяване онлайн, Емилио Гордоа - вибрафон, Миако Клайн - блокфлейти, петцолд, Соо-Джан Кей - клавишни принадлежности, Биляна Вучкова - цигулка, глас, електроакустични уреди, Георги Дончев - контрабас и Росен Захариев - тромпет. От 16 ч., в галерията на " Топлоцентрала "
6-10.09
Есенната миграция по Via Pontica. Орнитологът от Българска академия на науките и фотограф на диви животни Георги Герджиков ще води група пътя на миграцията на птиците. Започва се с наблюдаване на патици, дъждосвирцови, чайки, рибарки, фламинги, пеликани в региона на Бургас: Атанасовското езеро, Бургаското езеро (Вая), Пода и южните елементи на язовир " Мандра ". На север ще се гледат птици в региона на река Камчия, Добруджа, Калиакра и Болата, включено е и посещаване на Durankulak Bird Ringing Camp, където орнитолози от България и чужбина опръстеняват птици. Тръгване от стадион " Васил Левски ", цена 460 лева на човек, стратегия:
До12.09
Моите будители. Изложба на Иво Димчев, която ще включва и именитата интерактивна апаратура The complex pussy catalogue и други негови произведения. " Музи, герои, лица, близки, далечни, директни и косвени, действителни и подвеждащи - всички те по един или различен метод съставляват значимост за мен ", споделя Димчев. По време на откриването на изложбата посетителите ще имат опция да се включат на драматургично равнище. В Doza Gallery
До 16.09
Черната кутия. Изложбата на Мария Ландова е част от плана " Инстинкт за непригодност: Памет за поезията на Георги Рупчев ". Картините ѝ са въодушевени от поезията на Рупчев: " Творчеството му е литературно завещание от международна големина. То заслужава да придобие самопризнание и въздействие отвън отдадения кръг на неговите фенове. " Придружаващите събития са литературна полемика, студентски конкурс за есе, лиричен пърформанс - видео, анимация и иден документален филм за поета. В СБХ, в зала 2А, ул. " Шипка " 6
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР