Във все по-силно разгарящата се между САЩ и Китай администрацията

...
Във все по-силно разгарящата се между САЩ и Китай администрацията
Коментари Харесай

САЩ добавят още десет нови китайски компании в черния списък

Във все по-силно разгарящата се сред Съединени американски щати и Китай администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че ще усили листата на китайските компании, на които са наложени наказания. В черния лист ще бъдат включени още 10 китайски компании , като основният претекст за това са хипотетични нарушавания на човешките права в някои райони на КНР.

Добавянето на търговски компании и други китайски организации от страна на Министерството на търговията на Съединени американски щати в черния лист е част от ограниченията на администрацията на Байдън, които имат за цел да принудят Китай да приключи да нарушава човешките права. Американската администрация има поради потреблението на насилствен труд и всеобщото слагане на интелигентни системи за наблюдаване в Синцзян – китайската област, обитаема от уйгури, които са малцинство.

Китай отхвърли всички тези обвинявания и съобщи, че е подхванал тези дейности за битка със сепаратистите и екстремистите, които са виновни за разпалване на ненавист сред уйгурите и китайците.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР