Учени, изложили за дълго време мишки на ефекта от "коктейл

...
Учени, изложили за дълго време мишки на ефекта от "коктейл
Коментари Харесай

Изследване потвърди съществуването на връзка между ефекта от пестициди и затлъстяването

Учени, изложили за дълго време мишки на резултата от "коктейл от дребни дози пестициди ", откриха съществуване на наднормено тегло у мъжките, само че не и у женските екземпляри, съобщи Франс прес.

Проучването на учени от Френския народен институт за агрономически проучвания удостоверява визията, че съществува връзка сред излагането на резултата от пестициди и затлъстяването.

"Преценката на дозите, на които сме изложени, е извънредно сложна - съобщи биоложката Лоранс Пеирастр, представена от Българска телеграфна агенция. - Решихме мишки да бъдат изложени на резултата от дози, считани за нетоксични. " За задачите на проучването гризачите консумирали съдържащи пестициди храни или еквивалента на био храни в разстояние на една година, т.е. еквивалента на трийсетина години при хората. "Констатирахме, че след първите 6 месеца настава доста увеличение на телесното тегло спрямо неизложените на резултата от пестициди мишки, само че единствено у мъжките екземпляри ", означи биоложката.

Една година по-късно гризачите, погълнали съдържащи пестициди храни, бяха наддали 2 пъти по-голямо телесно тегло спрямо консумиралите био храни. Освен това у мъжките гризачи имало признаци, които са предвестници на диабет, само че не и у женските.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР