Президентът на САЩ Джо Байдън заклейми твърденията, че действията на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заклейми твърденията, че действията на
Коментари Харесай

Джо Байдън казва, че действията на Израел в Газа „не са геноцид“, тъй като МНС иска заповед за арест на Нетаняху

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън жигосах изказванията, че дейностите на Израел в Газа съставляват геноцид.

Говорейки по време на събитие в Белия дом по случай Месеца на еврейското американско завещание, 81-годишният държавен глава сподели, че американската поддръжка за Израел е желязна и добави: „ Това, което се случва в Газа, не е геноцид. Ние отхвърлете това. " Това става откакто основният прокурор на Международния углавен съд Карим Хан разгласи в понеделник заповеди за арест против двама израелски водачи - в това число премиера Бенямин Нетаняху - и трима водачи на Хамас.

Байдън дефинира заповедта като „ възмутителна “ и сподели, че „ каквото и да загатва този прокурор, няма равностойност – никаква – сред Израел и Хамас “. Прокурорът се концентрира върху дейностите, подхванати от Хамас на 7 октомври, когато екстремисти нахлуха в Южен Израел, убивайки към 1200 души и вземайки към 250 заложници, както и върху военния отговор на Израел в Газа, който е умъртвил към 35 000 палес...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР