Проучване сред 900 родители с деца в начална училищна възраст

...
Проучване сред 900 родители с деца в начална училищна възраст
Коментари Харесай

Едно на всеки пет деца остава без закуска всеки ден - което кара родителите да се тревожат от глад

Проучване измежду 900 родители с деца в начална учебна възраст разкрива, че 19%, които изпращат децата си на учебно заведение без закуска, споделят, че нямат всякаква подобаваща храна вкъщи. Допълнителни 17% се борят всеки ден, с цел да си разрешат закуска за фамилията си.

Въпреки това, 47% се тормозят, че децата им ще бъдат гладни преди първата им почивка, а 31% са загрижени за способността си да се концентрират. Един на всеки 10 родители е прибягвал до учебни клубове за закуска, с цел да подсигурява, че децата им няма да останат гладни.

Проучването е поръчано от General Mills, която в съдействие с Greggs Foundation обезпечава 1,2 милиона закуски годишно за деца посредством своята стратегия Breakfast Club.

Говорител на General Mills съобщи: „ Никое дете не би трябвало да остава без, изключително на закуска. Наистина е значимо децата да имат силата, от която се нуждаят, с цел да ги поддържат в учебно заведение, когато упражняват мозъка си толкоз доста като телата им по време на игра Не ​​всички семейств...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР