Доц. Д-р Мария Пишмишева, началник на Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик

...
Доц. Д-р Мария Пишмишева, началник на Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик
Коментари Харесай

Доц. Мария Пишмишева е избрана за почетен гражданин на Пазарджик

Доц. Д-р Мария Пишмишева, шеф на Инфекциозно поделение на МБАЛ-Пазарджик беше определена за почетен жител на Пазарджик, оповестиха от лечебното заведение.

Решението за удостояването й с това звание беше взето на тържествена сесия на Общинския съвет на Пазарджик. По справедливи аргументи доцент Пишмишева не съумя да участва на тържественото награждаване. От нейно име приветствен адрес прочете заместник-кметът Таня Колчакова.

Доц. доктор Мария Пишмишева благодари за номинацията и избирането ѝ за почетен жител и честити празника на Пазарджик на всички пазарджиклии. Тя им пожелава да са здрави и да обичат града си.

„ Благодаря за номинацията. Това е огромна чест за мен. Преминахме през една злокобна пандемия и се надявам това да не се случи повече. Да, работих с гипсиран крайник, което като доктор не предлагам. Но има моменти, в които личните неволи би трябвало да правят отстъпка място на по-значими неща, а и надълбоко имам вяра в персоналния образец. Искам да изградя в Инфекциозно поделение на МБАЛ-Пазарджик екип от хора, които знаят, могат, желаят и не бягат. За да ни имат вяра хората, които се лекуват при нас.

Моят живот и кариерно развиване са в Пазарджик и се гордея с това. Затова бленувам за един град, цялостен с хора, за театри, кина, музеи, културни зали и библиотеки – цялостни с деца и младежи, за паркове, цялостни с живот. И когато някой попита „ Откъде сте? “ – всеки с убеденост да отговори: „ От Пазарджик, градът на усмихнатите хора! “, споделя в обръщението си доцент Пишмишева.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР