БДЖ-Пътнически превози възнамерява поетапно да въведе системи за видеонаблюдение както

...
БДЖ-Пътнически превози възнамерява поетапно да въведе системи за видеонаблюдение както
Коментари Харесай

БДЖ слага камери във влаковете

" БДЖ-Пътнически транспорти " има намерение поетапно да вкара системи за видеонаблюдение както в локомотивите и мотрисните влакове, по този начин и в пътническите вагони, благосъстоятелност на сдружението, показва служебният министър на превоза и известията Георги Гвоздейков в отговор на въпрос, насочен от народния представител от " Продължаваме промяната – Демократична България " Иван Белчев, и обвързван с видеонаблюдението на влаковете и застраховката при нанесени вреди.

" Към момента е изработен сполучлив опит за внедряване на система за видеонаблюдение в локомотивите и мотрисните влакове. Предвижда се слагането на видеорегистратори в локомотивните кабини и кабините за ръководство на мотрисните влакове да способства за понижаване на похищенията над преносимия състав и стоманения път, като мятане на камъни, слагане на предмети върху жп линията и нерегламентирано прекосяване през стоманения път. Всички тези дейности ще бъдат записвани и ще улеснят установяването на техните причинители, за да им бъде потърсена отговорност ", показва още Георги Гвоздейков.

След завършването на първичния стадий – внедряване на системата в локомотивите и мотрисните влакове, БДЖ ще предприеме дейности за въвеждането ѝ и в пътническите вагони, оповестява той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР