Преди сто седемдесет и пет години една млада писателка почина

...
Преди сто седемдесет и пет години една млада писателка почина
Коментари Харесай

Ан Бронте — сестрата, която забравихме

Преди 100 седемдесет и пет години една млада писателка умря от туберкулоза в Скарбъроу, където тя молеше сестра си да я вземе, с цел да може да види морето, преди да напусне това Земята. Ан Бронте е единствено на 29, само че към този момент е разгласила стихове и два поразителни романа, Агнес Грей (1847) и Наемателят на Уайлдфел Хол (1848).

Най-тихата от трите сестри Бронте е на прага на възкръсване. Последните театрални продукции в Обединеното кралство, изключително акомодацията на Еме Хой от 2022 година на The Tenant of Wildfell Hall и лекия, само че емфатичен Underdog на Сара Гордън: Другата друга Бронте в Националния спектакъл в Лондон, най-сетне изваждат Ан от сенките.

Ан в никакъв случай не е била изцяло незнайна, само че все пак е хвърлена в сянка от множеството биографии, отдадени на сестрите й, да не приказваме за потопа от телевизионни и кино акомодации. Въпреки че няколкото независими биографии са отлични, в това число тома на Ада М. Харисън и Дерек Станфорд от 1959 година, „ Животът от 1991 година “ на Едуард Ч...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР