Да предпазва околните от болести и да им покаже пътя

...
Да предпазва околните от болести и да им покаже пътя
Коментари Харесай

Нова Книга за здравето“ с лечебни рецепти на Петър Дънов

Да защищава близките от заболявания и да им покаже пътя към смирението и вътрешното равновесие – на това Петър Дънов посвещава съвсем целия си живот. Новата „ Книга за здравето “, която към този момент е налична в книжарниците със знака на „ Кръг “, е отражение на тази негова задача да лекува духа и тялото на хората. Юбилейното издание с твърди корици и стилно оформление излиза по случай 160-годишнината от рождението на Учителя и 80-годишнината от гибелта му, които се навършват през 2024-та.

Джобният том е най-вече с практическа устременост, като в него са включени най-важните препоръки и лечебни предписания на Дънов, обхващащи положения от целия медицински набор: от бодърствуване, липса на вкус и раздразнителност, през анемия, артрит и кожни проблеми, до диабет, болен корем, белодробни болести и доста други

Но читателите ще намерят също указания за физически извършения и рекомендации за вкусна и потребна храна, които ще са от изгода на всяко семейство и домакинство. Изданието, както и всички други книги на „ Кръг “, можете да намерите на 2 шатра на Пролетния панаир на книгата (на бул. „ Патриарх Евтимий “ и ул. „ проф. Фритьоф Нансен “). Събитието стартира този петък - 24 май, и ще продължи до 2 юни.

В просторния пролог на „ Книга за здравето “, който среща с живота на Беинса Дуно, авторката Александра Минева споделя: „ Мъдростите на Учителя, събрани тук, са скъп справочник за по-добър живот и едва ли в миналото ще изгубят своята новост. Точно противоположното – предпоставките, че от ден на ден хора ще се обръщат към тях и ще ги следват, са налице “.



И в действителност, осем десетилетия след гибелта на Дънов почитателите му не престават да се множат, а въздействието му от дълго време излиза надалеч отвън границите на страната ни. Основател на „ Всемирното бяло приятелство “, той се подрежда измежду най-значимите персони в българската история и духовна просвета. Неслучайно в класацията на Българска национална телевизия „ Великите българи “ от 2007-а e подложен на второ място след Васил Левски.

Учителя отдава живота си на своето собствено религиозно-философско обучение, чиито основни правила са любовта, мъдростта, истината, справедливостта и добродетелта. Но с изключение на ярката си философия той завещава голям брой съответни познания във връзка с здравето, като непроменяемо следва максимата, че духът и тялото са едно цяло. 

В неговата школа теоретичните познания са съчетани с духовни практики, способи за самоусъвършенстване и извършения за дишане и за надзор на отрицателните страсти.

„ Петър Дънов. Книга за здравето “ е първият том за всеки дом, който „ Кръг “ издава през 2024-та, с цел да подсети за тази най-значима персона в новата ни история. До края на годината се чакат още няколко книги, отдадени на неговия живот и каузи.



Ето само няколко от десетките предписания на Учителя, събрани в „ Книга за здравето “:

При бодърствуване

Изпий 2 – 3 чаши гореща вода, като се изпотиш, изтрий се със суха забрадка, помасажирай се, преобле­чи се, изпий още 1 чаша гореща вода и си легни. За ободряване тези бани може да ги правиш два-три пъти седмично.

При висока температура

Ако детето ви има висока температура, дайте му първо разхлабително, по-късно да изпие 1 чаша гореща вода, след това картофена супица или компот от ябълки или сливи. Ще го поразтриете хубаво, ще го завиете да се затопли.

При главоболие

Ще изпиеш две-три чаши гореща вода на глътки, ще вземеш рициново масло, ще изчистиш стомаха си, ще направиш една топла баня и ще си легнеш. Във водата малко ще стоиш.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР