С промени в състава на Висшия съвет по фармация в

...
С промени в състава на Висшия съвет по фармация в
Коментари Харесай

Д-р Кондева и д-р Пенков влизат във Висшия съвет по фармация

С промени в състава на Висшия съвет по фармация в него влизат служебният министър на опазването на здравето доктор Галя Кондева и зам.-министърът доктор Бойко Пенков. Заповедта за това е издадена от доктор Кондева на 25 април и оповестена през вчерашния ден на уебстраницата на Министерството на здравеопазването.

Д-р Кондева и доктор Пенков влизат в Съвета по фармация на мястото надлежно на някогашния здравен министър проф. Христо Хинков и някогашния му заместител проф. Илко Гетов.

Висшият съвет по фармация е съвещателен орган към министъра на опазването на здравето, който разисква и дава мнения по главните насоки и цели в региона на фармацията, етични проблеми на фармацията, планове на нормативни актове, свързани с фармацията, научните цели в региона на фармацията, както и стратегии за образуване на публични просветителни акции в региона на лекарствените артикули.

Съставът на съвета включва петима представители, избрани от министъра на опазването на здравето, петима представители на Българския фармацевтичен съюз, двама представители на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и по един представител на фармацевтичните факултети на медицинските висши учебни заведения. Министърът на опазването на здравето е ръководител на съвета без право на глас.

Заповедта на министъра за смяната в състава на Съвета можете да видите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР