Турция призовава света да спре исламофобския фашистки тероризъм. Това написа

...
Турция призовава света да спре исламофобския фашистки тероризъм. Това написа
Коментари Харесай

Турция за нападението в Крайстчърч: Това е фашистки тероризъм

Турция приканва света да спре исламофобския фашистки тероризъм. Това написа в „ Туитър” Ибрахим Калън – представител на турските президент Реджеп Ердоган след нападенията против джамии в Нова Зеландия, лишили към 50 човешки живота.

Един от причинителите популяризира манифест, в който непосредствено показва Турция като средище на ислямизма и нейния водач – като лидер на „ нашествениците”, които би трябвало със мощ да бъдат прокудени от Европа. Има и апел Истанбул още веднъж да стане Константинопол, а „ Света София” да действа като християнски храм.

"Очевидно е, че методът на мислене на килъра, който атакува нашата страна, нашата нация и персонално мен, е нещо, което се популяризира като рак в западните общества ", съобщи самият Ердоган в отговор.

„ Това плахо действие демонстрира по какъв начин антимюсюлманската изразителност и ненавист води до убийства. Светът би трябвало да скъса с мълчанието си за ислямофобската ненавист. Много пъти виждаме по какъв начин исламофобската изразителност се трансформира в извратена и смъртоносна идеология”, акцентира Калън, представен от Анадолската организация.

Междувременно в Истанбул и Диарбекир мюсюлмани стачкуваха против експанзията след петъчната молитва, оповестява "Ройтерс "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР