Коалиция Вреди отложи планираната за днес среща с ВМРО-ДПМНЕ, на

...
Коалиция Вреди отложи планираната за днес среща с ВМРО-ДПМНЕ, на
Коментари Харесай

Албанската опозиция в РСМ отложи среща с ВМРО-ДПМНЕ за коалиционни преговори

Коалиция " Вреди " отсрочи плануваната за през днешния ден среща с ВМРО-ДПМНЕ, на която трябваше да стартират съдружните договаряния за ново държавно управление на РСМ.

Досегашната албанска съпротива, обединена под управлението на Арбен Таравари, изясни, че всички политически партии от обединението би трябвало да излъчат по един представител за работната група, което към момента не се е случило.

„ Днес няма да има съвещание на работните групи. В момента чакаме да бъдат назначени по един представител от всички политически партии от обединението и от ВМРО-ДПМНЕ. Тогава ще обсъдим хармонизирането на стратегиите. Очакваме работните групи да се съберат в идващите дни. “ - обявиха от " Вреди ".

На 11 май, събота, от ВМРО-ДПМНЕ оповестиха, че договарянията за съдружен кабинет ще се базират на три постулата - европейска интеграция, ускорено икономическо развиване, битка с престъпността и корупцията и господство на закона.

На срещата в събота участваха водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски със заместник-председателите на партията и водачите на партиите във „ Вреди “ - Арбен Таравари, Изет Маджити, Билал Касами и Африм Гаши.

ВМРО-ДПМНЕ завоюва парламентарните избори на 8 май. Партията има 58 мандата, а " Вреди " 13. Двете обединения могат да сформират болшинство от 71 депутата в 120-местния парламент. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР