ЙЕРУСАЛИМ (AP) — Палестинците в сряда ще отбележат 76-ата година

...
ЙЕРУСАЛИМ (AP) — Палестинците в сряда ще отбележат 76-ата година
Коментари Харесай

Палестинците отбелязват 76 години лишаване от собственост, тъй като в Газа се разгръща потенциално още по-голяма катастрофа

ЙЕРУСАЛИМ (AP) — Палестинците в сряда ще отбележат 76-ата година от всеобщото им изпъждане от това, което в този момент е Израел, събитие, което е на ядрото на тяхната национална битка. Но в доста връзки това прекарване бледнее спрямо бедствието, което в този момент се разпростира в Газа.

Палестинците го назовават ​​„ Накба “, което на арабски значи „ злополука “. Около 700 000 палестинци — по-голямата част от предвоенното население — избягаха или бяха прогонени от домовете си преди и по време на арабско-израелската война от 1948 година, последвала установяването на Израел.

След войната Израел отхвърли да им разреши да се върнат тъй като това би довело до палестинско болшинство в нейните граници. Вместо това те се трансфораха в видимо непрекъсната бежанска общественост, която в този момент наброява към 6 милиона, като множеството живеят в сходни на сиромашки градски бежански лагери в Ливан, Сирия, Йордания и окупирания от Израел Западен бряг.

В Газа бежанците и техните потомци съставляват към три че...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР