Високопоставеният руски мафиотски бос Андрей Евгениевич Мироедов строи хотелски комплекс

...
Високопоставеният руски мафиотски бос Андрей Евгениевич Мироедов строи хотелски комплекс
Коментари Харесай

Руски мафиотски бос с български паспорт строи спа-хотел за милиони

Високопоставеният съветски мафиотски необут Андрей Евгениевич Мироедов строи хотелски комплекс у нас със брачната половинка на върховен държавен служител, оповестява. Руснакът е получил българско поданство, евентуално през 2008 г

В комплекса му, който се построява в спа-курорта явно се влагат десетки милиони, отбелязва изданието. Сградите и земята под тях са благосъстоятелност на компанията “Атика Холидейс ”.

В нея съдружници са Андрей Мироедов и Тинка Петрова Димитрова – брачна половинка на шефа на клон „ Западен “ на държавната компания “Профилактика, рехабилитация и отдих ”.

Кой е Андрей Мироедов – Мирыч?

Андрей Мироедов, с прякор „ Мирыч “, е прочут в Русия като престъпен престиж, обвързван с съветските служби – „ вор в законе “ (буквално „ апаш в закона “, т.е. нарушител, чийто обир е официално легален – б.р.) и „ надзирател “ на Ленинградска област от недалечното минало, сподвижник на страховития Аслан Усоян, прочут като Дед Хасан.

Мироедов е вторият прочут съветски престъпен необут, придобил българско поданство. За момента се счита, че най-влиятелният съветски престъпен престиж, който е обитавал у нас е Константин (Костя) Циганов – водач на незаконната формация “Уралмаш ”. Той беше експулсиран и поданството му беше отнето от ДАНС, откакто подвигна до жестоко строителство голям комплекс край Царево. Разликата е, че Мироедов несъмнено ще избегне сходна орис, защото са минали над 10 години откакто е придобил поданството си.

„ Мирыч “ е съветски разбойник от доста по-значим диаметър спрямо Костя Циганов.
Той става известна ъндърграунд фигура в Санкт Петербург още в края на 90-те години на ХХ век. Смятан е за един от най-младите „ воры в законе “ – термин за приет от незаконната съобщност престъпен необут в постсъветска Русия.

За Мирыч се твърди, че е почнал незаконната си активност като част от по този начин наречената проведена незаконна група „ Комаровская “ – сега тя се класифицира като проведена незаконна група „ Казанская “.

Връзка с Дед Хасан и съветските служби

Според изявления на съветски медии, Мироедов е свързван с един от най-влиятелните водачи на съветската проведена престъпност – Дед Хасан. В хода на гангстерска война в Санкт Петербург през 2004 година той оцелява като по знамение след атентат, а мнозина от неговия незаконен профсъюз са показно убити.

Смята се, че Мирыч наследява своя другар и „ вор в законе “ Константин Яковлев – Костя Могила като “надзорник ” на Ленинградска област. Надзорникът е значима позиция в йерархията на съветския незаконен свят. В рамките на организацията на Дед Хасан, това са най-близките му хора, които държат незаконния капитал в даден географски регион.

Публикации в съветската преса обвързват Мироедов и с съветските специфични служби. През 2002 година той е задържан по съмнение за изнудване, само че наказателното дело след това е прекъснато. Във връзка с това обвиняване излиза наяве, че той е доста непосредствен с началника на ФСБ за Санкт Петербург.

В кръвопролитния спор сред Аслан Усоян – Дед Хасан и други незаконни организации през годините умират хиляди хора. По подигравка на ориста след спор с хората на Дед Хасан в Екатеринбург е погубен и брата на Костя Циганов – Григорий.

Войната сред съветските незаконни кланове се води из цяла Европа, в огромна част от Азия и в Съединени американски щати.

Мирыч в България

Само може да се допуска какво е довело Андрей Мироедов в България след перипетиите му със закона в Русия. По това време множеството съветски престъпни престижи търсят „ спокоен кей “ зад граница.

Мироедов се открива у нас към 2007 година с съветския си паспорт и отваря бизнес-компанията “Нева 1 ” – ЕООД. Оттогава са първите записи в Търговския указател с неговото име. През 2008 и 2009 година руснакът се снабдява с два жилището с гаражи в столичния квартал Лозенец – 156 кв. м. за 342 270 лева и 101 кв.м, за 266 063 лева През 2010 той продава по-малкия апартамент на загуба за 254 257 лева

Първото регистриране в Имотния указател по партидата на Мироедов с българския му ЕГН е от 18/06/2008, което значи, че съветският престъпен престиж става български жител и жител на Европейски Съюз преди тази дата.

През 2013 година Мироедов става съучастник във компанията “Дива Августа ” записана в Казанлък с предмет на активност строителство и хотелиерство, а през 2021 влиза като съучастник във компанията “Атика Холидейс ”. Нито една от тези компании не е генерирала дивиденти, които да обяснят с какви приходи живее Мироедов у нас, само че той има компании и в Русия.

Мирыч е първият прочут „ вор в законе “, който става български жител. Това е по този начин, тъй като Костя Циганов в никакъв случай не е „ ръкоположен “ в престъпната подчиненост, въпреки че е неоспорим престъпен престиж.

Ключов миг е основанието, на което Мироедов е получил българско поданство. Според източници на bird.bg, това е станало по силата на заявен български генезис, защото инвестиция с изключение на в жилищата явно не е налична. Подобен е и въпросът на Костя Циганов, който претендирал, че има български корени.

Факт е, че в президентските мандати на Георги Първанов и неговия вице Ангел Марин доста „ сенчести “ съветски предприемачи се оказаха с български корени. Марин дава българско поданство на 81 749 души, от които 80 415 са с български генезис. Явно измежду тях са Костя Циганов и Андрей Мироедов.

Няколко самостоятелни източника настояват, че за паспорта на Мироедов са помогнали ексдиректорът на НСО Тодор Коджейков и екс спортният министър Свилен Нейков.

Без подозрение тримата имат пресечна точка – гребните спортове. Мирыч е спортувал гребане като Коджейков и Нейков. Впрочем, някогашни гребци и борци бяха главният контингент на силовите групировки, основани при започване на 90-те.

Фактите обаче мъчно кореспондират с хипотетичната интервенция на Коджейков и Нейков в процеса по придобиване на българско поданство от съветския престъпен престиж. През 2008-2009 година Тодор Коджейков надалеч не е в „ мощна позиция “ в НСО. Той е в екипа, който пази президента Петър Стоянов, само че при Георги Първанов не е на респект. Името му се загатва и около абсурда със чиновниците на НСО, които са охранявали починалия радиоводещ Боби Цанков. По времето на Първанов Коджейков е по-скоро в режим „ оцеляване “ в службата. Освен това Коджейков отхвърля да познава Мироедов и споделя, че няма никаква логичност той да има отношение към българския му паспорт.

През същия интервал Свилен Нейков към този момент е народен треньор на тима по академично гребане и няма данни да е бил политически фактор. Нейков разяснява пред екипа на изданието, че познава Атанас Димитров, само че в никакъв случай не се е срещал с Мироедов и не знае кой е.

Междувременно юрист Станислав Димитров Коев, който е акредитиран от Андрей Мироедов по няколко административни проблема, твърди, че е доста сюрпризиран, че клиентът му е апетитен за представител на съветската проведена престъпност. По думите му, неговият контакт с Мироедов е опосредствен и го е виждал единствено един път. Коев твърди също, че не може да хвърли светлина върху метода по който Мироедов е придобил българско поданство, тъй като той нямал отношение нито към вложенията му, нито към поданството му: „ Когато аз съм се занимавал с него, той си е бил български жител. “

В отговор на питане на Bird.bg до ДАНС, в качеството й на приемник на НСС, от организацията са декларирали, че обществото няма интерес да знае на какво съображение съветският престъпен престиж Мироедов е станал българин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР