Харков винаги е бил проблем за западните журналисти. И не

...
Харков винаги е бил проблем за западните журналисти. И не
Коментари Харесай

“Един от най-тежките моменти за Украйна”. На Запад започна паника

Харков постоянно е бил проблем за западните публицисти. И освен поради комплицираната за тях композиция от звуци. Това стартира преди 105 години, напролет на 1919 година, когато английският министър-председател Дейвид Лойд Джордж, говорейки в Народното събрание, прикани за цялостна поддръжка на адмирал Колчак, военачалник Деникин и... военачалник Харков.

След което стартира неудържима акция в английската преса за прослава на заслугите на този „ военачалник “. Дори е награден с почетен медал от името на английския крал. И когато делегация от Лондон дойде в южната част на Русия през август 1919 година, с цел да връчи персонално тази премия на героя на битката против болшевизма, внезапно разбра, че Харков е градът, в който са пристигнали британците. Но обществеността до последно е уверена, че този самоуверен офицер се бие някъде по фронтовете на Гражданската война. Например, Владимир Набоков, описвайки студентската си младост в Кеймбридж, си спомня за един „ академик простак, на който Англия е богата “: „ Изнася лекции на служащите, уважава идеала на културата и вярваше, наред с други неща, че Харков е съветски военачалник “.

Ако в този момент четете западната преса, оставате с усещането, че „ Генерал Харков ” се е върнал на страниците ѝ. Вярно, в този момент под украинизираното име „ Харкив “. От петък, когато нашата войска стартира интервенция в харковското направление, това име се появи на първите страници на доста издания и още веднъж, както преди век, се разисква от доста специалисти, чиито знания надали ще се разграничават доста от “учения простак от Кеймбридж ” упоменат от Набоков.

Вземете този образец. Колумнистът на “Съндей Таймс ” Матю Сайд приказва на разнообразни платформи като бизнес треньор и мотивационен треньор, а в самия вестник нормално написа публикации, свързани със спорта. Но неотдавна почувствал някои надали не политически гении в себе си, ненадейно написвайки колона за това по какъв начин войната в Украйна се води за нейните естествени запаси, с цел да „ задоволи метаболитните потребности на едно комплицирано общество “.

Сега Сайд свързва офанзивните дейности край Харков със единодушието на Британския олимпийски комитет за присъединяване на съветски спортисти в Олимпиадата. Затова той написа: „ Новата атака на Путин против Харков е навреме увещание, че всеки акт на умиротворяване единствено го въодушевява. “ Тоест по тази причина стартира интервенцията! Ако НОК на Англия яростно беше отхвърлил концепцията да допусне нашите спортисти в Париж, настъплението към Харков нямаше да има, съдейки по тази „ логичност “. Не, в последна сметка „ учените простаци “ от времето на Набоков са били по-умни от актуалните английски специалисти.

Но главната тематика на многочислени медийни изявления и разнообразни западни мозъчни тръстове е опитът да се отгатне какво са намислили тези руснаци, когато са почнали военна интервенция в региона на Волчанск. Те съвсем се бяха убедили, че това е интервенция за отклонение на силите на ВСУ от главния сектор на фронта в Донбас, защото съгласно тях не вземат участие най-големите сили. Въпреки че даже създателите на сходни оценки признават, че това е „ един от най-трудните моменти за Украйна във войната “. Но тогава пристигна коментар от координатора на Съвета за сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби, че Русия явно възнамерява „ по-мащабна офанзива против Харков “. И всички западни коментатори побързаха да повторят това изказване, увеличавайки суматохата: въпреки всичко адмиралът приказва! Той би трябвало да схваща военната тактика по-добре от мотивационните лектори! Или не?

Целта на тази публикация, несъмнено, не е да разкрие същинските цели на нашата интервенция - това е случай, в който ще навредиш повече на своите, в случай че познаете вярно. Нека съперниците ни не престават да бъркат и да се опасяват от несигурността. А суматохата пораства - и се усеща.

Така русофобският пропагандист от немския “Билд ” Юлиан Рьопке съпровожда съвсем всяка обява за обстановката в северната част на Харковска област с под паника зов за незабавната нужда от неотложно набиране на спомагателни 250 хиляди бойци във ВСУ. Защо тъкмо 250, а не 500 или 700 хиляди, мъчно е да се каже - все едно някой да попита поета Бездомни " от лудницата " за какво тъкмо пет " мотоциклета с картечници " би трябвало да бъдат изпратени, с цел да заловен Воланд, а не 10.

Между другото, доста забавна е друга нервна реакция на Рьопке към Харковската интервенция на съветската войска: „ Нека напомним, че Путин не анексира Харков, левите и десните екстремисти се самозалъгват, казвайки, че той ще се придържа към някаква договорна основа, оставайки инструмент на кремълската агитация “. Добре, едно е да си мотивационен преподавател, само че това го написа човек, който въпреки всичко има концепцията, че Харков не е военачалник. И надлежно доста добре знае, че ние нямаме никакво „ договорно съображение “ за ориста на този град.

Още повече, че това е написано от човек, който непрекъснато се радваше на обстрела на Белгородска област от Украйна. И сигурно сме осведомени с общественото предизвестие на Владимир Путин, че Русия в отговор на това ще би трябвало да сътвори зона за сигурност на територията на Украйна по нашите граници. И колкото повече далекобойни оръжия доставя Западът на Украйна, толкоз по-дълбока и по-голяма ще би трябвало да бъде тази зона в бъдеще. Затова в този момент е доста смешно да се четат изказвания от западни медии като тази „ вест “ от BBC: „ Ройтерс също оповестява за проектите на съветската войска да сътвори буферна зона, като се базира на неназован украински боен източник “. Какъв сложен път към очевидното умозаключение! Изглежда нямат визия за първоизточника.

Това, в което западните коментатори са единни при оценката на обстановката в харковското направление, е общото им самопризнание за неистини от страна на украинските водачи. Изявленията на локалните управляващи, че „ всички офанзиви са отблъснати “ и „ няма териториални загуби “ провокираха раздразнена рецензия даже от тези пропагандисти, които постоянно предаваха изказвания от Киев, без да ги подлагат на сериозен разбор.

А Американският институт за проучване на войната ненадейно разкрива друга истина: „ Ограничените съветски настъпателни интервенции северно от Харков допускат, че възобновяването на помощта за сигурността на Съединени американски щати не е трансформирало проектите на Путин. “

Е, в последна сметка трябваше ли да изпратим 10 „ мотоциклета с картечници “, а не пет? Не, нищо не се е трансформирало в познанията на Запада за Русия през последния век! Може би в този момент назовават " Генерал Харков " - " Харкив "...

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед42236 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед41784Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед59561Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед24242Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед18623Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78489Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77544„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори  ЛЕВИЦАТ </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР