СподелиДържавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна рано тази сутрин

...
СподелиДържавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна рано тази сутрин
Коментари Харесай

Блинкън е на посещение в Киев, Германия няма „прекалени очаквания“ за преговорите за мир

Сподели
Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън дойде рано тази заран в Киев, съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е първото посещаване в Украйна на почитан американски представител, откакто предишния месец утвърди дълго отлагания пакет от военна помощ за страната на стойност 61 милиарда $, добавя Българска телеграфна агенция.
Необявеното до този миг пътешестване има за цел да покаже солидарността на Съединени американски щати
с Украйна, която се бори да отблъсне тежките съветски бомбардировки по нейната североизточна граница.

Блинкън, който дойде в Киев с трен рано сутринта, се надява да „ даде мощен сигнал на убеденост на украинците, които явно се намират в доста сложен миг “, съобщи американски формален представител, който осведоми публицистите, пътуващи с Блинкън, и пожела да резервира анонимност.



Артилерия, ракети с огромен обхват АТАКМС и прехващачи за противовъздушна защита, утвърдени от американския президент Джо Байдън на 24 април, към този момент доближават до украинските сили, сподели представителят.

Блинкън ще има за цел да увери украинските публични представители, в това число президента Володимир Зеленски, за трайната поддръжка на Съединени американски щати и ще произнесе тирада, отдадена на бъдещето на Украйна, добави американският представител.

На този декор немският канцлер Олаф Шолц сподели в изявление пред сп. „ Щерн “, че „ никой не трябва да има пресилени упования “ за мирната конференция за Украйна, която би трябвало да се организира в Швейцария през юни, съобщи ДПА.
Ние няма да преговаряме там за края на войната “, сподели Шолц.
„ В най-хубавия случай това е началото на развой, който може да докара до директни договаряния сред Украйна и Русия. В Швейцария те ще бъдат за сигурността на атомните електроцентрали, износа на зърно, въпроса за размяната на военнопленници и нужното табу върху потреблението на нуклеарни оръжия. Още един път дублирам, че всичко това е към момента в начален етап “, съобщи немският канцлер.

След апелите си за повече оръжейни доставки Шолц изрази и отчаяние от ангажираността на европейските страни към войната в Украйна.

Той означи, че това „ искрено казано към момента не е задоволително “.



„ Украйна незабавно се нуждае от повече системи за противовъздушна защита. Путин явно желае да унищожи инфраструктурата на Украйна “, сподели немският канцлер.

Шолц даде израз и на упованията си от възможни по-нататъшни опити на Русия да упражнява въздействие в Германия, написа Българска телеграфна агенция.
Федералното министерство на външните работи преди малко краткотрайно отзова немския дипломат от Москва – като явен сигнал към Русия “, сподели той.
„ Но не трябва да се заблуждаваме. В навечерието на идните европейски избори тази година и парламентарните избори в Германия през идната година опитите на Русия да упражнява въздействие ще се усилват. Властите би трябвало да бъдат доста бдителни “, добави Шолц.

Посланикът на Германия в Русия беше отзован по-рано този месец в отговор на съветската хакерска атака против ръководещата лявоцентристка Германска социалдемократическа партия (ГСДП) през предходната година.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР