Трябва ли да отлагате пътуванията си заради китайския коронавирус? Да,

...
Трябва ли да отлагате пътуванията си заради китайския коронавирус? Да,
Коментари Харесай

Съвети за пътуващите по време на коронавирус

Трябва ли да отлагате пътуванията си поради китайския ковид? Да, не и може би, споделя вестник " Уолстрийт джърнъл ".

Разпространението на вируса наложи закриване на събития и конференции, авиолиниите към този момент разрешават анулация на резервации без наказателни такси, от ден на ден хора възнамеряват да отсрочат пътуванията си. Те фактически покачват риска от болест поради близостта с повече хора от нормално. Но честото миене на ръцете, да не се допира лицето и честата приложимост на дезинфектант би трябвало да понижат риска.

Задължителните ограничения

- в случай че сте заболели, не пътувайте. Хората постоянно подценяват това предписание, само че в актуалната обстановка може да се наложи да останат под карантина, даже да не са заболели от ковид. Първите му признаци припомнят доста на тези на грипа, а доста летища към този момент ревизират за нараснала температура.

- подгответе се за закъснения. Разпространението на болестта може да докара до това градове да бъдат отцепени и полети - анулирани.

- носете си в допълнение медикаменти за простуда, термометър, както и документи за разширена здравна застраховка.

- преценете дали не сте изложени на по-висок от нормалното риск - това важи за хора с към този момент съществуващи болести, които биха постъпили рационално да останат по домовете си.

Някои значими детайлности

Самите полети не са по-опасни от други обстановки, като се изключи това, че по времето им човек е в непосредствен контакт с мнозина други. Вирусът се предава посредством капчици и живее върху повърхности за малко - към 30 минути, съгласно Световната здравна организация. Според други специалисти този интервал може и да е по-дълъг, по тази причина може да избършете повърхностите, които докосвате на обществени места.

Хартиените маски могат да попречат на заболели да разпространят заболяването, само че не и да защитят незаразените хора.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (180)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР