Устойчивостта на туризма по гръцките острови е поставена под въпрос,

...
Устойчивостта на туризма по гръцките острови е поставена под въпрос,
Коментари Харесай

Местните общности изтърват контрола над туризма по островите в Гърция

Устойчивостта на туризма по гръцките острови е сложена под въпрос, защото броят на леглата за посетители на от ден на ден места е три или четири пъти повече от броя на непрекъснатите поданици, заяви в. " Катимерини ".

Проблемът към този момент визира освен доста известните острови, като Миконос и Санторини, само че наподобява се концентрира в последно време и в Цикладите, в това число някои дребни островчета, които в миналото са били считани за " различни дестинации " и където казусът се оказва също толкоз взривоопасен.

Проблемът в допълнение се изостря от краткосрочните наеми от вида Airbnb, като обявите варират от стотици до няколко хиляди на доста острови, добавя изданието.

" Туризмът минава към форма, при която ръководството излиза от контрола на локалните общности ", споделя Хари Кокосис, почетен професор в университета на Тесалия.
Анализът демонстрира, че на пет острова наличните кревати са над три пъти повече от локалното население:
Това значи, че в разгара на туристическия сезон популацията на тези острови се усилва повече от три пъти без да се считат служащите и елементарните гости, разнообразни от туристите, които не са непрекъснати поданици.

Шест други острова имат повече от две кревати на гражданин (Скиатос, Серифос, Сифнос, Аморгос, Тасос и Сикинос).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР