С напредването на възрастта метаболизмът започва да се забавя. Начинът

...
С напредването на възрастта метаболизмът започва да се забавя. Начинът
Коментари Харесай

6 напитки, които изглеждат здравословни само на пръв поглед

С напредването на възрастта метаболизмът стартира да се забавя. Начинът на хранене, който в тийнейджърските години не е представлявал проблем, последователно стартира да се отразява отрицателно на зрелия организъм. Телесното тегло стартира да се усилва и даже по този начин наречените здравословни храни не могат да оказват помощ да се отслабне. Прекалените количества и от най-полезната храна водят до увеличение на тежестта. Тук изходът е надзор освен на типа храни, които поемаме, само че и на тяхното количество.

Но даже и следеното количество няма да помогне, когато при хранене поемаме огромни количества калорични питиета. Тук обаче има и друга заплаха. Изследвания демонстрират, че калориите поемани от течности не провокират засищане, както това става при твърдите храни . Това води до желанието за вдишване на още калории и неизбежно води до увеличение на телесната маса.

Ето шест образеца за питиета, които даже да наподобяват здравословни водят до отрицателни последствия за здравето.

1. Плодови сокове

Всеки обича плодови сокове, наред с положителния усет, те имат и здравословно влияние върху организма. Проблемът обаче идва с калориите и огромните количества, които много хора одобряват. Според специалисти, дневната доза на плодовия сок, който приемате не трябва да надвишава 250 мл. Дори и по-леките плодови сокове неведнъж имат добавена захар. Избягвайте питиета определяни като „ плодова напитка “ или „ плодов коктейл “. Под това име нормално се крият питиета с много калории. Някои от тях съдържат повече от 30 гр. захар в 200 мл.

2. Газирани питиета

Не е изненада, че те са също в листата с питиета, с използването на които би трябвало да внимаваме. Те са направени от оцветители, изкуствени аромати и захар. При една общоприета газирана напитка от 500 мл. вие поемате към 240 калории,  75 гр. натрий и 65 гр. захар. Нищо друго, което малко най-малко би могло да бъде потребно за организма ви. Понякога се опитваме да избягаме от калориите на газираните напитки  като пием такива с подсладители. Това обаче не оказва помощ, тъй като този вид напитки ни карат да одобряваме повече храна. Това е по този начин, тъй като организмът не получава калориите, които асоциира със сладкия усет и търси още и още калории.
В тази категория влиза и подсладеният леден чай. Ако погледнете описанието на неговото наличие, то не се отличава доста от това на газираните питиета. Чаят може да бъде потребна напитка, само че по-добре си го правете сами и го подсладете с малко мед.

3. Енергийните питиета (те даже на пръв взор не наподобяват здравословни)

Много хора търсят тяхната помощ с цел да усетят мощ и сила. Кофеинът обаче не е положително решение за множеството хора, а в 250 мл. от енергийните питиета с изключение на „ конската “ доза кофеин има и над 130 калории  и над 30 гр. захар. Често пъти стимулиращите питиета имат и други съставки, които биха могли да бъдат още по-опасни.

4. Смути (което не сте си приготвили вие)

Да си приготвиш смути вкъщи може да бъде прелестно и потребно преживяване. Това, което ще купите от магазина е друга история. Изследвания демонстрират, че половин литър от него съдържа над 850 калории, 32 грама мазнини и 125 гр. захар. Това е всичко друго, само че не и здравословна и потребна напитка. В този тип смутита, неведнъж търговците прибавят сладолед с цел да получат нужната консистенция. В къщи тя нормално се получава с включването в напитката на банан или кисело мляко.

5. Напитки с кафе

Повечето хора стартират деня с чаша кафе. Кафето има и своите позитивни и потребни страни, само че не и когато към него се прибавят неща като сметана, сладолед, шоколад, сиропи и прочие
Голяма чаша с кафе, към което е прибавена сметана и шоколад към този момент има близо 600 калории и съдържа 26 гр. мазнини. Това единствено по себе си е задоволително за две закуски, само че не предлага потребни съставки, като фибри или протеин, от които се нуждаете с цел да имате сили денем. И помнете, че кафето е напитка, а не десерт.

6. Коктейли

Учените и диетолозите са съгласни, че чаша вино денем е нещо потребно. Трябва да се знае обаче, че съсредоточеният алкохол е високо калоричен. Обикновено в 50 мл. се съдържат над 100 калории.  Когато в една коктейлна напитка добавите и още много захар, сиропи, сметана и други маслени инградиенти, превръщате вашия коктейл Пиня Колада в равносилен по калории на вечерята.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР