Русия се готви да се нареди сред световните лидери в

...
Русия се готви да се нареди сред световните лидери в
Коментари Харесай

Русия се готви за лидерска позиция в производството на платина и паладий

Русия се готви да се подреди измежду международните водачи в производството на най-търсените метали в света – платина и паладий.

Муса Бажаев, началник на компания „ Русская платина “, приказва за основаването на ново произвеждане в Арктика. Тези метали към този момент се употребяват безусловно на всички места: от нефтохимия до автомобилно произвеждане и съвременни джаджи. Руските ресурси са задоволителни, с цел да покрият повече от половината от международния пазар на първични материали, предаде .

 Владимир Путин и Муса Бажаев

Владимир Путин и Муса БажаевGlobal Look Press

„ Производственият капацитет е 120 тона годишно. Това са 5 860 нови работни места, 40 милиарда рубли (564 млн. евро) годишно данъчни приходи и социално-икономическото развиване на Арктика, което е доста значимо за Русия и района. Това е и нарастване на товарния трафик по Северния морски път и доста повишаване на експортния капацитет на Руската федерация “, сподели Бажаев.

„ Възвращаемостта е добра, виждам. Общата инвестиция е $15 милиарда, а чистата облага е $3700 [милиона] “, сподели Путин.

Ползите в действителност не са единствено финансови – с помощта на плана са построени няколко огромни спортни уреди в няколко района по едно и също време. Включително огромната сцена в Красноярск за Световната зимна универсиада.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР