През последните две години повечето икономисти прогнозираха рецесия в САЩ.

...
През последните две години повечето икономисти прогнозираха рецесия в САЩ.
Коментари Харесай

Защо прогнозите на икономистите за рецесия в САЩ бяха толкова погрешни

През последните две години множеството икономисти предвидиха криза в Съединени американски щати. Всъщност това беше най-широко предстоящата криза, която не се случи. Подобно на Годо, това е отсъствие.

Това стана все по-очевидно при започване на тази година. Въпреки това, до момента в който множеството се отхвърлиха от своите мрачни прогнози за криза, мнозина предвидиха, че Федералният запас ще би трябвало да понижи лихвените проценти няколко пъти, с цел да избегне криза, в случай че инфлацията продължи да се забавя. Тази прогноза също наподобява неверна и повече икономисти в този момент приказват за вероятност за „ по-високи за по-дълго “ лихвени проценти.

Беше разумно да чакаме криза през последните две години. В края на краищата Фед увеличи лихвения % по федералните фондове с 5,25 процентни пункта сред март 2022 година и юли 2023 година Със сигурност изглеждаше, че такова доста стягане на паричната политика ще докара до срив във финансовата система, отприщвайки кредитна рецесия, която по-късно ще провокира криза. Когато то...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР