Маестрото в средата на терена за Реал Мадрид и Германия

...
Маестрото в средата на терена за Реал Мадрид и Германия
Коментари Харесай

Тони Кроос спира с футбола

Маестрото в средата на терена за Реал Мадрид и Германия Тони Кроос разгласи, че ще постави завършек на кариерата си след края на Европейското състезание, на което Германия ще бъде хазаин сред 14 юни и 14 юли.

Новината разгласи самият футболист с обръщение до почитателите в обществените мрежи.

Ето какво написа немският национал на профила си в Instagram:

„ 17 юли 2014 година, денят на представянето ми в Реал Мадрид, денят, който промени живота ми. Животът ми като футболист, само че на първо място като човек. Това беше началото на нов живот в най-големия клуб в света. Днес, след 10 години, в края на сезона, този живот завършва.

Никога няма да не помни това вълнуващо и сполучливо десетилетие!

Бих желал особено да благодаря на президента Флорентино Перес, на клуба и на всички, които ме посрещнаха с отворено сърце и ми се довериха. Но на първо място желая да благодаря на вас, скъпи почитатели на Реал Мадрид, за вашата обич и поддръжка от първия до последния ден.

В същото време това решение значи, че кариерата ми на настоящ футболист ще завърши това лято след Европейското. Както постоянно съм казвал, Реал Мадрид е и ще бъде последният ми клуб.

Днес съм благополучен и горделив, че открих в главата и сърцето си точния миг за това решение. Моята упоритост постоянно е била да завърша кариерата си на върха на представянето си. От този миг нататък имам единствено една основна мисъл в съзнанието ми и нищо няма да ме раздели от нея: Напред към 15-ата! HALA MADRID Y NADA MÁS! “.

Кроос мина в Реал Мадрид през лятото на 2014 година и от този момент изигра 463 мача с екипа на „ кралския клуб “ във всички шампионати, като се регистрира с 28 гола и 98 асистенции.

Освен това, халфът завоюва 22 огромни трофея с Реал Мадрид: 4 пъти Шампионска лига, 5 пъти Световното клубно състезание, 4 пъти Ла Лига, 4 пъти Суперкупата на Европа, 1 път Купата на Краля и 4 пъти Суперкупата на Испания.

Той ще остане в спомените на футболните ентусиасти с невероятните си подавачески умения, като през цялата си кариера Кроос поддържаше над 90% акуратност на своите подавания, които се трансфораха в непокътнатата му марка, с помощта на което той бе наименуван „ Снайпера “ от почитателите на Реал Мадрид.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР